• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda: Imam mlad, ali pravi tim!

Trener Olimpijakosa najavio da će na Fajnal foru pokušati da "tuče" Barselonu tradicionalnim španskim oružjima - odbranom i trčanjem.

 Duda: Imam mlad, ali pravi tim! Izvor: MONDO

Među četiri tima koji će se od 11. do 13. maja u Istanbulu boriti za evropsku titulu, dva su na početku sezone proglašena najvećim favoritima, treći je branilac titule, a četvrti - iznenađenje.

Malo ko je ljetos tipovao na Olimpijakos kao učesnika završne evroligaške svetkovine, ali se podmlađeni i drastično izmijenjeni tim pod vođstvom Dušana Ivkovića vinuo do neslućenih visina.

"Prošle godine smo imali mnogo jak tim, sa trojicom sjajnih kreatora, kakvi su Teodosić, Papalukas i Spanulis. Bili smo možda i najkvalitetniji u Evropi, ali smo u četvrtfinalu poraženi od Montepaskija, samo iz jednog razloga - naši veliki igrači nisu stavili svoj ego u službu tima", rekao je Ivković za zvanični sajt Evrolige.

"Sada imamo znatno mlađi tim, ali igramo složno kao jedan. Imali smo dosta problema prošlog ljeta, budžet nam je drastično smanjen i mnogi nas vide kao iznenađenje sezone. Ja ipak mislim da smo sasvim zasluženo na Fajnal foru".

Mesta nekadašnjih zvijezda popunili su klinci (Slukas, Mancaris, Papanikolau) i internacionalci spremni da naporno rade i podrede se kolektivu (Hajns, Dorsi, Antić).

"Napredovali smo korak po korak i utakmicu po utakmicu. Moramo tako i da nastavimo, jer imamo dosta prostora da budemo još bolji", istakao je Ivković.

Ekipa Barselone biće izraziti favorit kladioničara u polufinalnom meču, međutim, srpski strateg uvjeren je da Olimpijakos može da parira Navaru, Lorbeku i ostalima.

"Imamo potencijal da odigramo odbranu na istom nivou kao Barselona. Mlađi smo, pa moramo da im odgovorimo visokim intenzitetom igre. Pokušaćemo da trčimo u kontre, onako kako to španski timovi tradicionalno rade. Dakle, oslonićemo se na odbranu i trčanje, a dobro znam da ćemo u utakmici takve važnosti imati pune ruke posla".

Upitan šta očekuje u drugom polufinalu, CSKA i Panatinaikosa, rekao je da se prednost "armejaca" zove Andrej Kirilenko, ali da to možda neće biti dovoljno za pobjedu.

"Panatinaikos je aktuelni šampion, predvođen sjajnim trenerom Obradovićem. Igraju zajedno godinama i zajedno su osvojili mnogo toga. Igrači kao što su Dijamantidis i Batist neće Rusima dati ništa bez velike borbe", završio je Ivković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC