• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anzulović: Biće teško, ali želimo u finale

Trener Cedevite izjavio uoči polufinalnog duela F4 ABA lige protiv Partizana, da njegov tim, uprkos neigranju Smodiša, cilja borbu za trofej.

 Anzulović: Biće teško, ali želimo u finale  Izvor: MONDO

Cedevita početak Fajnal fora ABA lige u Tel Avivu ne dočekuje u kompletnom sastavu. Izostanak Matjaža Smodiša i povrede nekih drugih igrača zadaju glavobolju treneru Draženu Anzuloviću, ali uprkos tome, hrvatski strateg ne gubi optimizam uoči meča sa Partizanom, petodtrukim osvajačem šampionskog prstena.

"Povrede nas unazadile dosta u posljednje vrijeme. Neki igrači su na 50 odsto svojih mogućnosti, međutim krpimo se, i bez obzira na to, daćemo sve u polufinalu protiv Partizana. Respektujemo crno-bijele, kao klub, njihove pojedince i trenera, ali ćemo pokušati da dobijemo petostrukog osvajača ABA lige", istakao je Anzulović.

On je rekao da je tim vrijedno radio uoči F4 turnira u Izraelu.

"Mnogo smo napravili u ABA ligi ove sezone i ovo će biti veliki izazov za nas. Došlo je do opuštanja, nakon što smo osigurali plasman u Evroligi naredne godine, ali posljednje dvije nedjelje radimo dobro sa željom da se vratimo na visok nivo koji smo imali tokom većeg dijela sezone i nadam se da ćemo to pokazati u meču protiv Partizana".

On je istakao da je veliki hendikep za ekipu neigranje Matjaža Smodiša.

"Matjaž će nam mnogo nedostajati. Mi smo ga angažovali kako bi nam stvarao razliku u kvalitetu, kao bitan igrač i to je i pokazao u Kupu Hrvatske gdje je bio najkorisniji pojedinac. Njegov izostanak je veliki hendikep za nas, međutim ne smijemo da plačemo zbog toga, da razmišljamo o tom nedostatku, već svaki igrač treba da pruži malo iznad svojih mogućnosti", dodao je trener Cedevite, koja je prvi put izborila plasman na završni turnir ABA lige.

Anzulović zna šta ih tačno očekuje u polufinalu protiv crno-bijelih, priznaje da poštuje velikog rivala, ali da bez obzira na sve, vjeruje da mogu da stignu do borbe za titulu.

"Partizan je promijenio malo toga u taktičkom smislu u posljednje vrijeme, ima malo razlike prije svega u napadčkom dijelu, ali mi ćemo biti spremni. Riječ je o vrlo moćnoj ekipi sa kvalitetnim pojedincima, ali polufinale je meč u kojem će odlučivati mnogo detalja, nadahnuće tima u datom trenutku... Nadam se da ćemo imati snage da odigramo jednu dobru utakmicu i da probamo da izborimo finale", istakao je Anzulović.

Polufinalni duel između Partizana i Cedevite igra se u subotu od 17.45 časova, a drugo polufinale Makabi - Budućnost na programu je od 20.15 sati.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC