• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Namučićemo Makabi

Ekipa Budućnosti na Fajnal foru u Izraelu ima "nemoguću misiju", a trener Podgoričana ističe da će pokušati da pruže žestok otpor favorizovanom domaćinu.

 Radonjić: Namučićemo Makabi  Izvor: MONDO

Budućnost je izborila plasman na završni turnir ABA lige, što svi u klubu ocjenjuju kao veliki uspjeh. Crnogorski šampion će imati najteži zadatak u Tel Avivu, jer ih u polufinalu očekuje najbolji tim ligaškog dela - Makabi.

"Za sve nas je veliko zadovoljstvo što smo izborili plasman na F4 ABA lige i nakon prošlogodišnjeg nastupa još jednom potvrdili kvalitet. Osjećaj koji je prisutan pred put za Tel Aviv kod nas gradi optimizam da se predstavimo na adekvatan način, iako smo svi svjesni da igramo protiv Makabija, koji je ove godine pokazao dominaciju u ovom takmičenju i koji je uz kvalitet igrača, trenera i kluba, uz njihov teren i navijače glavni favorit za osvajanje ABA lige. Nama je jasno da se nalazimo u društvu najboljih ekipa i pokušaćemo velikom motivacijom, angažovanošću i željom da prikažemo najbolju moguću partiju protiv favorizovanog domaćina i da se pokažemo u dobrom svetlu. Puna srca odlazimo za Tel Aviv i, generalno, naš nastup tamo će biti prijatan bez obzira šta uradili", istakao je Dejan Radonjić, trener Podgoričana.

Strateg Budućnosti ističe da je "ponos Izraela“ apsolutni favorit, ali to ne znači da će njegov tim na teren izaći sa belom zastavom.

"Jasna je naša pozicija u odnosu na Makabi i postavlja se pitanje rasterećenosti. Međutim, ne vaspitavamo se da rasterećeni ulazimo u bilo koji meč, pa tako neće biti ni sada u Tel Avivu. Ne treba trošiti reči o odnosu Makabija i Budućnosti, ne očekuje nas nimalo lak susret. Ambijent koji će da bude tamo, daje nam mogućnost da se predstavimo u najboljem mogućem svetlu uz želju da napravimo senzaciju i dobijemo Makabi. Da li je to realnost, treba da bude svima jasno".

Talentovani Nikola Ivanović ističe da će to biti sjajna prilika da odmjere snage protiv jedne od najjačih ekipa na Starom kontinentu.

"Igramo protiv ekipe koja je od samog starta ABA lige pokazala kakav joj je cilj u ovoj sezoni i jasno stavila do znanja da želi trofej. Međutim, mi smo u nekim prethodnim mečevima kroz domaće prvenstvo pokušali da podignemo nivo igre i tempiramo formu za ovaj meč, koji će biti težak. Motiv neće izostati, imamo kvalitet da pružimo jedan dobar meč u Tel Avivu", optimista je Ivanović.

Budućnost i Makabi sastaće se u polufinalu F4 ABA lige u subotu od 20.15 časova, dok će ranije (od 17.45) snage u prvom duelu odmjeriti Partizan i zagrebačka Cedevita.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC