• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Cedevita skinula krunu Partizanu!

Petostruki uzastopni osvajač regionalnog takmičenja oprostio se od titule već u polufinalu turnira u Tel Avivu - 56:68.

 ABA: Cedevita skinula krunu Partizanu! Izvor: MONDO

Smjena na tronu!

Košarkaši Partizana mt:s otputovali su u Tel Aviv sa željom da se plasiraju u finale i onda eventualno pomrse račune favorizovanom Makabiju.

Šansu da to uradi imaće umjesto njih zagrebačka Cedevita, koja je u subotu predveče slavila pobjedu čistu kao suza - 68:56 (14:15, 20:17, 17:14, 17:10).

Crno-bijeli su posljednji put vodili u finišu prvog poluvremena (32:31), poslije sedam uzastopnih poena Dušana Kecmana. Plejmejker Cedevite Donte Drejper pogodio je trojku uz zvuk sirene za 32:34, nakon čega je tim Dražena Anzulovića uspješno čuvao prednost sve do kraja.

Imala je Cedevita devet poena prednosti (50:59) pet minuta prije kraja, Partizanu se ukazao tračak nade poslije slobodnih bacanja Miroslava Raduljice (54:60), ali je Kris Ovens dva puta pogodio sa poludistance - oba puta preko Raduljicinih ruku - i otklonio sve dileme.

Partizan nije imao ni pravu timsku igru, ni raspoloženog pojedinca. Osim, donekle, Raduljice sa 15 poena i sedam skokova, mada ni on nije blistao.

Crno-bijeli su promašili 50 odsto slobodnih bacanja (11/22), šutirali su trojke 3/10, naspram Cedevitinih 8/19, pa je jasno da u meču odigranom na mali broj poena nisu ni mogli da izbjegnu poraz.

PARTIZAN MTS: Kecman 7, Raduljica 15 (7sk), Lučić 8, Milosavljević 8 (5sk), Bogdanović, Katić 2 (5sk), Bešović, Božić 3, Čakarević, Džejms 4 (4izg), Mačvan 6, Anđušić 3.

CEDEVITA: Drejper 8 (5sk), Opačak 5, Mustapić, Petrović, Vukušić 5, Bagarić, Bilan 15, Princ, Ovens 18 (5sk), Voren 4 (5sk, 3as), Car 10, Baždarić 3.



Poraz u polufinalu na određeni način je odgovarajući epilog ABA sezone, u kojoj je Partizanov tim pretrpio neuobičajeno mnogo personalnih promena i, kada se podvuče crta, bio daleko od sile kakvu je ranije predstavljao.

Crno-bijeli su sa Cedevitom podijelili drugo i treće mjesto na tabeli, s tim da su Zagrepčani bili ubedljiviji u međusobnim duelima.

Cedevita je i u polufinalu, kada je bilo najvažnije, prikazala kvalitetniju partiju i imala više raspoloženih igrača, koji su znali da sprovedu u djelo zamisli svog trenera.

Partizan se prošle sezone pod vođstvom Vlade Jovanovića "vratio iz mrtvih" u polufinalu protiv Budućnosti. Ovog puta su crno-bijeli u završnici djelovali kao raštimovani orkestar, izgubili su ukupno 16 lopti (Cedevita 20), a nisu imali ni kontrolu skoka, što je godinama bio jedan od ključnih Partizanovih kvaliteta.

"Tajming" prilikom promašaja sa linije slobodnih bacanja nije mogao biti gori. Recimo, Katić i Raduljica nisu iskoristili po dva pri rezultatu 49:53 u 33, odnosno 34. minutu!

Cedevita je počela utakmicu šutom iz igre 0/9, što crno-bijeli nisu iskoristili. Osim početnih 4:0, imali su samo minimalno vođstvo u prvom poluvremenu.

Zagrepčanima je krajem druge četvrtine proradio šut spolja (Opačak, Ovens, Drejper), na početku drugog poluvremena napravili su seriju 9:2 (34:43), da bi ulazak kapitena Petra Božića konačno malo pokrenuo Partizan.

Trojka Božića i par njegovih uspješnih akcija u odbrani rezultirali su serijom od 7:0 (41:43), ali je na drugoj strani proradio Marko Car, koji je vezao osam poena - trojku, dva slobodna bacanja i koš plus bacanje!

Konstantno sputani promašenim penalima, bez prave prijetnje spolja i sa potpuno indisponiranim Džejmsom na poziciji plejmejkera (šut 2/10, četiri izgubljene lopte), crno-bijeli nisu mogli da postignu dovoljno lakih poena pod košem, gdje je odbrana Cedevite bila i najgušća.

U finišu su sa po pet ličnih grešaka ispali Lučić i Kecman, a Zagrepčani serijom od 8:0 stekli rekordnih 14 poena viška...

Stotinak njihovih navijača u inače praznjikavoj Nokija areni počelo je da slavi najveći uspjeh u istoriji kluba, dok su crno-bijeli morali da se pomire sa činjenicom da prvi put od debija na Jadranu 2005. godine neće igrati finale.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC