• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katić: Mene je sramota!

Centar Partizana mt:s samokritičan poslije poraza od Cedevite u polufinalu ABA Fajnal fora. "Razočarali navijače, ali prevashodno sebe".

 Katić: Mene je sramota!  Izvor: MONDO

Tim Partizana nije u polufinalnoj utakmici u Tel Avivu pokazao želju za pobjedom i energiju kakva uvijek mora da krasi njegove igrače, smatra Raško Katić.

Iskusni centar u kritici je pošao od sebe, jer sa dva poena i pet skokova (šut iz igre 1/5, slobodna bacanja 0/4) nije dao ni djelić svog uobičajenog doprinosa.

"Nemam ništa pametno da kažem, osim da je mene lično sramota kako sam izgledao na terenu i kako je izgledao cijeli tim. Mislim da u timu uopšte nije bilo dovoljno energije i onda nije čudo što se utakmica završila kako se završila", rekao je Katić nakon eliminacije.

Iza Partizana je pet uzastopnih titula Jadranske lige, a prije toga dva finala. Prema tome, porazom od Cedevite (56:68) napravljen je najslabiji rezultat svih vremena.

"Žao mi je što smo mi generacija koja prekida tu seriju uspjeha. Kažem opet, sramota me je ovakve igre i ovakvog pristupa polufinalu, koje je obično najteža utakmica na Fajnal foru. Nismo prošli, razočarali smo navijače, ali prevashodno sebe", iskren je Katić.

Upitan šta bi mogli da budu uzroci tako lošeg i "ravnog" izdanja, stameni Kragujevčanin rekao je da se odgovor možda krije u manjku jakih utakmica u posljednje vrijeme.

"Ulazak u Top 16 Evrolige ranije nam je obezbjeđivao još šest kvalitetnih mečeva. Sećam se da smo prošle godine upravo kroz te utakmice stizali do bolje igre i postajali bolji. Sada smo rano ispali i nismo mogli da na taj način podižemo nivo forme".

"Nije moje da ulazim u detalje. Trener sigurno zna u čemu je problem, a što se tiče nas, igrača, moram da kažem da nije bilo energije koja uvijek mora da se iskaže u Partizanu", dodao je Katić.

Crno-bijele očekuje završnica domaće Superlige i onda plej-of, u kojem će pokušati da 11. put zaredom postanu prvaci države.

"Titula je u startu postavljena kao prioritet, kao i plasman u finale ABA lige. Ovo što ću sada da kažem je standardna priča, ali moramo da se podignemo za finiš sezone. Ne kažem da smo do sada radili loše, međutim, moramo da se konsolidujemo kao tim, probamo da ovo zaboravimo i odbranimo titulu u Srbiji", završio je Raško Katić.

Za zvanje najboljeg u regionu boriće se u ponedjeljak Makabi i Cedevita. Nema meča za treće mjesto, tako da će se crno-bijeli prvim letom vratiti u Beograd...

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC