• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Orlandu bod u gostima, Oklahoma jedva

"Magični" iznenadili u Indijanapolisu i poveli sa 1:0. Tander na svom terenu košem Durenta uz zvuk sirene osigurao pobjedu protiv Dalasa.

 NBA: Orlandu bod u gostima, Oklahoma jedva  Izvor: MONDO

Orlando je već na startu plej-of serije iskoristio čarobni štapić i iznenadio Pejserse u Indijanapolisu. Magični su slavili sa 81:77 i poveli sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Istočne konferencije.

Gosti su u finišu meča uspjeli da naprave preokret zlata vredan. Četiri minuta pre kraja Orlando je prilikom vođstva domaćina od 77:70 započeo furizonu seriju od 11:0 i presudio Indijani.

Džejson Ričardson odigrao je u odlučujućim momentima ključnu rolu pogodivši dve trojke (ukupno 17 poena), nakon čega su gosti stigli do brejka i nagovijestili da bi četvrtfinalni duel mogao biti mnogo zanimljiviji nego što se to činilo po saznanju da će biti lišeni pomoći svog najboljeg igrača Dvajta Hauarda.

Uz Ričardsona, najefikasniji u redovima Orlanda bio je Džamir Nelson sa 17 poena i devet asistencija, dok se u redovima Indijane istakao Dejvid vest sa 19 poena i devet skokova.

Veliko uzbuđenje donio je i meč u Oklahomi, gdje je domaći Tander savladao aktuelnog šampiona, Dalas, sa tesnih 99:98.

Devet sekundi prije kraja susreta Dirk Novicki je iz slobodni bacanja doveo Dalas u vođstvo (98:97), a onda je odgovornost za posljednji napad Oklahome preuzeo Kevin Durent. On je iz gotovo nemoguće situacije, preko ruku dvojice igrača iz suprotnog tabora, pogodio sa zvukom sirene i domaćinu donio veoma važan trijumf na startu četvrtfinalne serije plej-ofa Zapada.

Uz Durenta, koji je utakmicu završio sa 25 poena, šest skokova i četiri asistencije, u redovima Oklahome istakli su se još Rasel Vestrbruk sa 28, Serž Ibaka sa 22 i Džejms Harden sa 19 pogodaka.

Kod Dalasa, standardno najbolji Dirk Novicki sa 25 poena, dok je Džejson Teri ubacio 20 pogodaka.

Četvrtfinalna serija plej-ofa igra se do četiri pobjede.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC