• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peković: Reprezentacija? Ne, ovog ljeta...

Košarkaš Minesote izjavio da zbog operacije skočnog zgloba neće moći da pomogne selekciji Crne Gore u kvalifikacijama za Eurobasket 2013.

 Peković: Reprezentacija? Ne, ovog ljeta... Izvor: MONDO

Poslije odličnih nastupa ove sezone u dresu Minesote Nikola Peković 15. maja u Njujorku obaviće operaciju skočnog zgloba. Njemu bi hirurškim putem trebalo da bude izvađena jedna koščica koja mu već duže vrijeme pravi probleme.

"Pod injekcijama sam završio sezonu, a 15. maja imam zakazanu operaciju u Njujorku. Poslije toga mi sleduje malo duži oporavak i priprema za narednu sezonu", izjavio je za "Vijesti" Peković.

To znači da popularni Pekmen neće biti na raspolaganju selektoru Luki Pavićeviću u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine, koje se igraju ovog ljeta.

"Još nisam razgovarao ni sa kim iz stručnog štaba, ali ove godine sigurno neću moći da igram za reprezentaciju. Radi se o jako neugodnoj povredi kosti. Jedno vrijeme ću oporavak provesti u Americi, nakon toga u Crnoj Gori, pa ću opet 'preko bare'. Stvarno mi je žao što neću moći da prisustvujem i budem zajedno sa saigračima iz nacionalnog tima. Međutim, šta je tu je, siguran sam da će oni kvalifikacije izgurati i bez mene", rekao je Peković.

On očekuje da selekcija Crne Gore izbori plasman na Eurobakset 2013. u Sloveniji, na kojem će sigurno nastupati.

"Svaka ekipa danas igra košarku i biće jako teško u kvalifikacijama, a bilo je teško i prethodnih godina. Međutim, imam neugodnu povredu, koja me je pratila duže vrijeme. Sigurno da odlaganje operacije može da naškodi mojoj karijeri u budućnosti. Zato sam se odlučio na ovaj potez, kako bih mogao da nastupam i za reprezentaciju i za moj klub sljedećih godina", istako je Peković.

Crna Gora igraće u grupi A zajedno sa reprezentacijama Srbije, Izraela, Estonije, Slovačke i Islanda. Kvalifikacije startuju 15. avgusta i traju do 11. septembra. Po dvije najbolje selekcije iz svake od šest grupa, plus četiri najbolje trećeplasirane ekipe izboriće pravo nastupa na Eurobasketu u Sloveniji 2013. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC