• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Klipersi stigli nemoguće

Tim iz Los Anđelesa pobijedio Memfis na gostovanju (99:98), na startu plej-ofa, nadoknadivši u posljednjih devet minuta zaostatak od 27 poena.

 NBA: Klipersi stigli nemoguće  Izvor: MONDO

Košarkaši Klipersa napravili su jedan od najvećih preokreta u istoriji NBA lige, jer su poslije vođstva Memfisa od 84:57, uspjeli u posljednjoj dionici da stignu razliku i na kraju slave sa 99:98.

U furioznom finišu napravili su seriju 26:1, a najzaslužniji za trijumf bio je rezervista Nik Jang, koji je postigao 19 poena, od čega tri trojke u finišu. Kris Pol je sa linije slobodnih bacanja donio vođstvo gostima (99:98), a domaćini su preko Rudija Geja u posljednjoj sekundi promašili šut za pobjedu.

Klipersi su tako uspjeli da naprave brejk na startu četvrtfinalnog okršaja u plej-ofu sa Memfisom.

Kod gostiju su se istakli Blejk Grifin sa 17 poena, Kris Pol je zabilježio 14 pogodaka, uz 11 asistencija, dok je Keron Batler postigao 12 poena.

Kod Grizlija Gej je notirao 19 poena.

Los Anđeles Lejkersi savladali su na svom terenu Denver sa 103:88 u preostalom meču prvog kola Zapadne konferencije. Domaćina je do pobjede vodio Kobi Brajant sa 31 poenom, dok je kod gostiju najefikasniji bio Danilo Galinari sa 19.

Centar "jezeraša" Endru Bajnam zabilježio je "tripl-dabl", pošto je postigao 10 poena, imao 13 skokova i čak 10 blokada, čime je oborio rekord plej-ofa NBA lige.

U prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije Atlanta je kod kuće bila bolja od Bostona sa 83:74.

Meč je obilježio nesportski gest Režona Ronda, koji je zbog prevelike nervoze zaradio isključenje. On je zbog preoštre reakcije na jednu sudijsku odluku dobio tehničku grešku, a nakon toga je odgurnuo arbitra, zbog čega je zaradio i drugu, i automatsko isključenje.

Rondu zbog tog incidenta sigurno prijeti oštra kazna od strane komesara NBA lige Dejvida Šterna.

U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Džoš Smit sa 22 poena, dok je Džef Tigu postigao 15. Vladimir Radmanović nije igrao. U timu Bostona Kevin Garnet i Rondo postigli su po 20 poena. Saša Pavlović bio je bez učinka poslije šest minuta provedenih na parketu.

San Antonio je na svom terenu savladao Jutu sa 106:91, što je njegova prva pobjeda na startu plej-ofa poslije šest godina.

REZULTATI 1. KOLA PLEJ-OFA

Zapadna konferencija
San Antonio - Juta 106:91 (1:0)
Memfis - LA Klipers 98:99 (0:1)
LA Lejkers - Denver 103:88 (1:0)

Istočna konferencija
Atlanta - Boston 83:74 (1:0)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC