• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Rondo "motor" Seltiksa

Boston poveo protiv Atlante pobjedom poslije produžetka, Filadelfija odbranila domaći teren od Čikaga, prvenac Denvera protiv Lejkersa.

 NBA: Rondo "motor" Seltiksa Izvor: MONDO

Rejžon Rondo izdržao je suspenziju zbog fizičkog kontakta sa sudijom i u trećem meču protiv Atlanta Hoksa ostvario sedmi plej-of "tripl-dabl" u karijeri.

Boston je nakon 80:80 u regularnih 48 minuta slavio rezultatom 90:84, a vižljasti plejmejker zabilježio je 17 poena, 14 skokova i 12 asistencija.

Pol Pirs promašio je šut za pobjedu na kraju četvrte četvrtine, ali je sa 21 poenom ipak bio prvi strijelac "kelta". Kevin Garnet dodao je 20 poena i 13 skokova, a dobar učinak Bostonove "velike četvorke" upotpunio je Rej Alen sa 13 poena.

Sjajni šuter mjesec dana se mučio sa povredom skočnog zgloba i konačno uspio da se vrati na parket. To što je igrao 38 minuta nagovještava da je potpuno sanirao povredu.

I dok se Boston kompletirao, Atlanta mora da se snađe bez krilnog centra Džoša Smita (pored duže vremena odsutnog Ala Horforda), koji je u prethodnoj utakmici povrijedio koljeno.

Pored Džoa Džonsona, odgovornost je preuzeo Džef Tig (23 poena), ali je veteran Trejsi Mekgrejdi (12p, 9sk) morao da provede na parketu preko 40 minuta zbog manjka poena u rukama ostalih igrača.

Vladimir Radmanović za samo tri minuta je ostao bez učinka u konačnoj statistici, dok Saša Pavlović na drugoj strani nije ni ulazio u igru.

Čikago bi bez pomoći Derika Rouza lako mogao da uđe u red rijetkih prvih nosilaca koji su eliminisani na startu plej-ofa.

Filadelfija je pred svojim navijačima nadoknadila minus od 14 poena i slavila rezultatom 79:74, što joj daje šansu da povede sa 3:1 i dođe do tri "meč lopte".

Bulsi su poslije trojke Ričarda Hamiltona 10:15 minuta prije kraja imali vođstvo od 67:53, da bi ostatak utakmice izgubili sa 26:7!

Što je najgore po Čikago, startni centar Žoakim Noa izvrnuo je skočni zglob tokom treće četvrtine i pitanje je hoće li moći da igra u nedjelju...

Na Zapadu je Denver odlično reagovao pod imperativom pobjede i smanjio vođstvo Los Anđeles Lejkersa na 2:1.

Nagetsi su poveli 38:14 (poslije serije 28:2!), na poluvremenu imali 55:39 i na kraju komotnih 99:84, mada su "jezeraši" u jednom trenutku prišli na samo četiri poena zaostatka.

Denver je igrao mnogo brže u napadu i agresivnije u odbrani u odnosu na dva meča izgubljena u Stejpls centru. Kobi Brajant izjavio je da su i on i Pau Gasol previše vremena proveli daleko od koša i da Lejkersi moraju da se vrate korišćenju svoje prednosti u visini i snazi.

Brajant je završio meč sa vrlo lošim procentom šuta (7/23), dok je Endru Bajnam sa 27 poena iz 20 šuteva u prethodnoj utakmici sveden na 18 poena iz 11 šuteva iz igre.

REZULTATI:

Istok

Boston (5) - Atlanta (4) 90:84 (80:80) (2:1 u seriji)
/Pirs 21, 5sk - Džonson 29, 8sk/

Filadelfija (8) - Čikago (1) 79:74 (2:1)
/Hous 21, 9sk - Hamilton 17, 6sk, 7as/

večeras

Orlando (6) - Indijana (3) trenutno 1:2

Zapad

Denver (6) - LA Lejkers (3) 99:84 (1:2)
/Loson 25, 4sk, 7as - Brajant 22, 6sk, 6as, 6izg/

večeras

LA Klipers (5) - Memfis (4) trenutno 1:1

Dalas (7) - Oklahoma Siti (2) trenutno 0:3

Juta (8) - San Antonio (1) trenutno 0:2

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC