• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Kobi promašio Oklahomu

Lejkersi su imali Brajanta sa 43 poena, ali će morati u Denver. Indijana izbacila Orlando, "tuča" u Čikagu, Horford slomio Boston.

 NBA: Kobi promašio Oklahomu Izvor: MONDO

Los Anđeles Lejkersi nisu "završili" Denver Nagetse u petoj utakmici serije.

Iako su igrali u svom "Stejpls Centru", iako je Kobi Brajant ubacio 43 poena, Lejkersi su izgubili utakmicu, pa će morati prolaz u drugo kolo i sastanak sa Oklahoma Siti Tanderom da traže u Koloradu. U suprotnom, vratiće se u L. A. na majstoricu.

U noći između utorka i srede, Brajant je promašio trojku za produžetak - 99:102!

Košarkaši Denvera odštampali su veliki baner sa riječima centra Lejkersa Endrjua Bajnama gdje on kaže: "Sve je gotovo". Bajnam je to izjavio poslije brejka Lejkersa u Denveru i vođstva od 3:1 u seriji. Na tajn način, šesti nosioci Zapada pronašli su dovoljno mržnje i želje za osvetom, pa je sada 3:2, s tim da se igra u Denveru.

Lejkersi vode u NBA ligi po broju plej-of pobjeda kada stignu do 3:1, imaju čak 33 takva prolaza u istoriji, ali su Nagetsi riješeni da im zagorčaju život. To su pokazali u petom meču, kada je Andre Miler sa linije slobodnih bacanja postigao 23. i 24. poen za vođstvo Denvera od 102:99.

Detalje pogledajte OVDJE.

Do kraja je ostalo svega 12,8 sekundi i bilo je logično da proba čovjek koji je do tada izrešetao koš gostiju. Ipak, Brajant je promašio trojku uz sirenu, uprkos tome što je samo u posljednjih četiri i po minuta utakmice ubacio 12 poena.

"Istina, završavanje serije može da bude lako... Ali, to nije bilo tako ove večeri. Da li ih je to podiglo? Vjerovatno... Ne želite nikome da date municiju da vam uzvrati vatru, ali s druge strane, ako želite da budete šampioni, naići ćete i na ovakve protivnike", rekao je Brajant poslije meča i dodao da ne misli da je ostao bez energije u finišu:

"Ne bih rekao da nam je nestalo energije u posljednjoj četvrtini. Malo je nedostajalo da iznesem teret, događa se... Ali, to nije nešto na šta bismo trebali da se oslanjamo u plej-ofu", upozorio je Brajant da on može da ubaci 43, ali da ekipa može da izgubi tu utakmicu.

Iza Brajanta, prvi strijelac bio je Endrju Bajnam sa svega 16 poena, uz 11 skokova, dok je Met Barns ubacio 11.

Na drugoj strani, rezervisti Andre Miler i Džaval Megi ubacili su 24 i 21 poen, s tim da je Megi imao i 14 skokova. Aron Afalo postigao je 19, a Danilo Galinari 14 poena. Dvocifren bio je i Kenet Ferid sa deset, pa eto odgovora kako je Denver dobio meč.

U Indijanapolisu, pao je prvi "skalp" na Istoku.

Pejsersi su dovršili posao protiv oslabljenih Orlando Medžika, koji bez povrijeđenog Dvajta Hauarda nisu mogli ozbiljno da naude solidnom i na svim pozicijama popunjenom timu Indijane. U petom meču serije, bilo je glatkih 105:87 za domaće, koji sada čekaju pobjednika serije Majami Hit - Njujork Niks.

Indijana je zabilježila prvi trijumf u plej-of serijama od 2005. godine i to je umjelo da se proslavi. Ipak, momci Frenka Fogela ostali su fokusirani na ono što ih očekuje u polufinalu konferencije, a to je vjerovatno okršaj sa "Big 3" grupom sa Floride.


Poslije godina punih poraza i loših procjena u dovođenju igrača, Indijana konačno ima ekipu koja može da pobjedi svakoga. Djeni Grendžer ubacio je 25 poena prethodne noći, Dejvid Vijest imao je 12 uz osam skokova, dvije blokade i dvije izgubljene lopte, Džordž Hil dodao je 15, uz šest skokova, Daren Kolison sa klupe ubacio je 19, uz šest asistencija, Roj Hibert imao je 11 poena, sedam skokova i dvije blokade.

U Indijani svi rade sve, pa i ne čudi što su prvi tim sa Istoka koji je riješio prvo kolo.

"Bilo je električno. Publika je poludjela. Dali su nam momentum... Gurali su nas naprijed u četvrtoj četvrtini", pomenuo je Grendžer navijače Pejsersa, koji čekaju plej-of krv još od doba Redžija Milera.

U Čikagu, Bulsi su odbili da se predaju ekipi Filadelfija Siksersa, iako su gotovo "osuđeni na propast" bez najboljeg igrača (lige?) Derika Rouza.

Suočeni sa 1:3, Bulsi su izabrali specifičan put ka preživljavanju. Uveli su utakmicu u spor ritam, sa mnogo "prljavštine" i "tuče", sa jakim faulovima i čvrstim odbranama i to im se isplatilo - 77:69, za rezultat 3:2 u korist Filadelfije, koja sada ima drugu meč loptu u svojoj dvorani.

Ipak, Bulsi su prethodne noći pokazali recept kako bi mogli da se izvuku i u Fili, prije nego što se vrate u svoj "Junajted Centar" na eventualnu sedmu utakmicu u kojoj bi opravdali ulogu prvog nosioca na Istoku.

"Definitivno smo u igri", rekao je Luol Deng, prvi strijelac utakmice sa 24 poena.

"U situaciji smo u kojoj znamo da, ako izgubimo, idemo kući i vidimo se na ljeto... Poslije večerašnje utakmice, sada će i oni malo da osjećaju pritisak, jer smo im blizu", dodao je krilni igrač Bulsa.

Nevjerovatna publika u Čikagu gotovo da je nadomjestila izostanak Rouza, koji je pokidao ligamente koljena još u finišu prve utakmice ove serije. Djelovalo je da je to nenadoknadiv gubitak za Čikago, koji je potom izgubio tri utakmice u nizu, ali...



Veliko "Ali" ukazalo se u petom meču, iako su u međuvremenu Bulsi izgubili i Žoakima Nou u trećoj utakmici!?

"Ne možete dozvoliti da vam jedna utakmica poremeti sve i da se potpuno izgubite. Iskreno, nismo ni očekivali da možemo da dobijemo Bulse četvrti put uzastopno, jer je to prokleto dobar tim", rekao je trener Siksersa Dag Kolins.

Ipak, Bulsima je potreban još jedan podvig u Filadelfiji.

"Oni će tretirati tu utakmicu kao da je sedma u seriji. Ne žele da se vrate ovdje. Mi ćemo da smislimo način da ih dobijemo, kao i večeras. Nadam se da ćemo se vratiti u Čikago", rekao je Ričard Hamilton.

Zakuvalo se i u Džordžiji.

Atlanta Hoksi uzvratili su Boston Seltiksima i smanjili na 2:3 u seriji, takođe izbjegavši eliminaciju u petom meču poput Denvera i Čikaga. Bilo je 87:86, a nedavno oporavljeni Al Horford pogodio je posljednja dva šuta za svoj tim i produžio mu život u plej-ofu.


Horford, koji je prvi put startovao još od januara, nije samo pogađao u napadu, već je u finišu odigrao dvije sjajne odbrane i tako ponio epitet igrača utakmice.

"Želio sam da dam energiju timu", kratko je prokomentarisao Horford, strijelac 19 poena, koji je imao i 11 skokova i tri asistencije, tri ukradene lopte i tri blokade.

Ukratko, MVP meča.

"Nisam očekivao da ću igrati toliko", rekao je Horford, koji i dalje osjeća posljedice povrede.

"Mislio sam da ću biti na terenu između 15 i 25 minuta, a igrao sam 31".

slijedeći meč je u Bostonu, gdje će Seltiksi pokušati da nadoknade ispušteno u petom duelu.



ISTOK

(1) Čikago - (8) Filadelfija 77:69, rezultat u seriji 2:3
/Deng 24 - Holidej 16/

(2) Majami - (7) Njujork, rezultat u seriji 3:1
/Peta utakmica u noći između srede i četvrtka/

(3) Indijana - (6) Orlando 105:87, rezultat u seriji 4:1
/Grendžer 25 - Nelson 27, 5 as/

(5) Atlanta - (4) Boston 87:86, rezultat u seriji 2:3
/Horford 19 - Garnet 16, Pirs 16/

ZAPAD

(1) San Antonio - (8) Juta, rezultat u seriji 4:0

(2) Oklahoma Siti - (7) Dalas, rezultat u seriji 4:0

(3) LA Lejkers - (6) Denver 99:102, rezultat u seriji 3:2
/Brajant 43 - Miler 24/

(4) Memfis - (5) LA Klipers, rezultat u seriji 1:3
/Peta utakmica u noći između srede i četvrtka/

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC