• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Kajri Irving ruki godine

Prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta potpuno opravdao velika očekivanja i skoro jednoglasno osvojio nagradu za najboljeg debitanta sezone.

 NBA: Kajri Irving ruki godine  Izvor: MONDO

Klivlend drugi put u istoriji ima najboljeg novajliju u ligi.

Kajri Irving, nekadašnji bek Djuk univerziteta, dobio je vrijedno priznanje osvojivši 117 od 120 glasova novinara i emitera. U konkurenciji su bili i Minesotin Riki Rubio (drugo mjesto) i Denverov Kenet Farijed (trećeplasirani).

Irving je u utorak i zvanično postao drugi Klivlendov ruki godine, pošto je prije njega priznanje dobio i Lebron Džejms, sada omražen u Ohaju zbog prelaska u Majami.

Momak rođen u Australiji prije 20 godina odigrao je sezonu iz snova i nijednog trenutka nije bilo dileme da li će on biti ovogodišnji laureat. Postizao je 18,5 poena po utakmici (uz procenat šuta 46,8 odsto), uz 5,4 asistencija i takvom statistikom ušao u istoriju lige kao jedan od šest rukija sa takvim ili većim prosjekom.

I pored impresivne statistike, Irvingova najveća zasluga je u tome što je probudio nadu navijača Klivlenda da dve godine od Lebronovog odlaska mogu da se nadaju pobedama i eventualnom osvajanju prve titule šampiona u klupskoj istoriji.

Njegov trener Bajron Skot oduševljen je što ga ima u timu.

"Napredak Kajrija Irvinga od prve do 50. utakmice u sezoni vjerovatno je nadmašio svačije očekivanje. Ne verujem da je bilo ko mogao da očekuje ovo što je uspio da uradi ove sezone", rekao je on.

Uprkos Irvingovim obećavajućim igrama, Klivlend ove sezone nije uspio da se plasira u plej-оf. Završio je sezonu sa skorom od 20 pobjeda i 46 poraza.

Uprava kluba gaji nadu da će i ove godine uspjeti da dovede dobrog igrača sa koledža, pa je 15. marta poslala u Lejkerse Ramona Sešnsa i Kristijana Ejengu, kako bi dobila pravo da bira igrača u prvoj rundi drafta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC