• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Jarić i Miličić zajedno u Memfisu!

Iskusni srpski plejmejker Marko Jarić deo je trampe osam igrača, koju su u noći drafta dogovorili Minesota i Memfis.

 NBA: Jarić i Miličić zajedno u Memfisu! Izvor: MONDO

Memfis Grizlis očigledno ne mogu bez Evropljana. Prošlu sezonu počeli su sa španskim tandemom Gasol - Navaro, a kada su ostali bez obojice, rešili su da oforme srpski duet, tako što su Darku Miličiću priključili Marka Jarića!

Jarić je u takozvanoj "blokbaster" trampi u noći drafta poslat u Memfis, zajedno sa veteranima Entoanom Vokerom, Gregom Baknerom i pravima na O Džej Majoa.

Minesota Timbervulvsi dobili su sjajnog šutera Majka Milera, krilo Brajana Kardinala, centra Džejsona Kolinsa i prava na Kevina Lava.

Minesota je prethodno izabrala Majoa, beka univerziteta Južna Kalifornija, kao trećeg na draftu, dok je Memfis sa pete pozicije uzeo Lava, centra UCLA. Iako tek treba da debituju u NBA ligi, čitav ovaj "trejd" obavljen je upravo zbog dvojice mladih košarkaša.

Jarić je karijeru u najjačoj ligi sveta započeo 2002. u Los Anđeles Klipersima, a član Minesote postao je tri godine kasnije. Ostaje da se vidi kako će se uklopiti u ekipu "grizlija", koji na njegovoj poziciji imaju nekoliko talentovanih igrača (Konli, Lauri, Kritenton).

Nekoliko sati pre drafta potvrđena je i trampa Nju Džersi Netsa i Milvoki Baksa, koji su doveli odlično krilo Ričarda Džefersona, u zamenu za često povređenog Bobija Simonsa i prošlogodišnjeg novajliju, Kineza Ji Đijanlijana.

Procena je da se Nju Džersi odrekao Džefersona kako bi leta 2010. imao dovoljno prostora u "seleri kepu" za dovođenje Lebrona Džejmsa, koji će tada biti slobodan agent.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC