• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Neuspeh ne dolazi u obzir

Nenad Krstić ističe da je cilj srpskih košarkaša sticanje samopouzdanja i plasman na EP u Poljskoj, dok o neuspehu ne želi ni da razmišlja.

 Krstić: Neuspeh ne dolazi u obzir Izvor: MONDO

Centar Nju Džersi Netsa ubrao je najviše poena kod Dušana Ivkovića, pošto je u utorak među prvima počeo da trenira pod nadzorom šefa struke nacionalnog tima.

"Krstić je vrlo pozitivan primer. On se pojavio na pripremama, iako još nije potpisao novi ugovor sa Nju Džersijem, pa samim tim nema ni osiguranje",
rekao je Ivković novinarima u beogradskoj dvorani Sport Eko.

"Orlovi" su u utorak počeli uvodni deo priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2009. godine, a zvanična prozivka zakazana je za nedelju, 6. jula.

Sam Krstić ocenio je da će mu treninzi sa reprezentacijom poslužiti i kao odlična priprema za narednu sezonu u NBA ligi.

"Pauzirao sam dva meseca, tako da će meni, ali i svima nama, treninzi dobro doći. Dosta sam radio u teretani. Osećam se dobro, ali još moram da radim na jačanju kvadricepsa", rekao je Krstić.

Sjajni centar, koji je tokom prethodne dve sezone imao problem sa ozbiljnom povredom ligamenata kolena, naglasio je da će apetite ekipe zadovoljiti samo plasman na Eurobasket.

"Ništa drugo ne dolazi u obzir. Ekipa je dosta podmlađena, ali imamo zavidnu centarsku liniju. Najbitniji su, ipak, timski duh i dobra odbrana. Sa jedne strane je dobro što igramo u kvalifikacijama, jer su tu lakše utakmice nego na EP, a eventualnim pobedama stekli bismo samopouzdanje za veliko takmičenje",
ocenio je Krstić.

Pored njega, Dušan Ivković je na raspolaganju imao još Perovića, Popovića, Ercega, Radivojevića, Teodosića, Krstovića i Cvetkovića.

"U ovom trenutku nam je potreban dobar rad. Prvi treninzi neće biti toliko intenzivni, ali ćemo raditi sve jače kako vreme bude odmicalo. Ne očekujem da ćemo u prvim utakmicama igrati previše atraktivno. Mnogi igrači su imali naporne sezone i još su u procesu rehabilitacije", rekao je Ivković.

On je bio selektor i pre 13 godina, kada su "plavi" kroz kvalifikacije stigli na EP u Atini i tamo osvojili prvo u nizu od tri kontinentalna zlata.

"Kasnije nam je osvajanje tog turnira otvorilo put ka Olimpijskim igrama u Atlanti. Naš durogoročni cilj i jesu Olimpijske igre 2012. godine u Londonu".

Trofejni stručnjak naglasio je da su kvalifikacije potpuno drugačije od vrhunskih takmičenja i dodao da bi "dodatni motiv trebalo da nam bude neigranje na OI, posebno kada vidimo da će Srbija u Pekingu imati mnogo predstavnika".

Od igrača kojih nije bilo prvog dana rada, Ivković je dao "opravdano" trojici.

Luka Bogdanović otputovao je u Badalonu da potpiše ugovor sa Huventudom, Ivan Radenović je u SAD, gde reguliše postdiplomske studije, dok je Tadija Dragićević još povređen.


U nedelju bi na prozivci trebalo da se pojave i Miloš Vujanić, Darko Miličić, kao i košarkaši Partizana i Hemofarma, koji su najkasnije završili klupsku sezonu - Milenko Tepić, Stefan Marković, Uroš Tripković, Dušan Kecman i Novica Veličković.

(Beta/MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC