• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Nadam se da će Pešić ostati

Predsednik KK Crvena zvezda ne zna da li će Pešić, koji traži da mu se isplate dugovanja, ostati. Dug Zvezde smanjen sa 18 miliona na 800.000 evra!

 Čović: Nadam se da će Pešić ostati Izvor: MONDO

Predsjednik Crvene zvezde Beograd Diva Nebojša Čović anazirao je danas sportsko-poslovni učinak u prehodnih godinu dana, ali je u prvom planu, ipak, bilo pitanje nastavka saradnje sa Svetislavom Pešićem.

Vijest objavljena u pojedinim dnevnim listovima da je trener crveno-bijelih podnio zahtjev za raskid ugovora izuzetno je zabrinula sve navijače Zvezde.

Na konferenciji za novinare, Čović se potrudio se da taj problem predatavi kao lako rješiv ako bude "dovoljno međusbonog razumijevanja".

"Pešić je trener Crvene zvezde sa legalno potpisanim ugovorom. Tačno je da je u klub stiglo pismo od njegovog advokata i da prema njemu postoje neizvršene obaveze. One će biti regulisane i ja se nadam da će on ostati na klupi Zvezde", rekao je Čović.

Kao rok za rješavanje tog pitanja, prvi čovjek Zvezde je naveo "tri, četiri, eventualno sedam dana".

"Znam da će to u novinama biti interesantan period licitacije - 'dolazi ovaj, dolazi onaj'...Ja ću sve to pratiti, pa možda dobijem neku novu ideju, ali moj prvi pik je Kari", naglasio je Čović.

Upitan da li bi Pešićev odlazak poremetio plan daljeg razvoja košarkaškog sistema Crvene zvezde Čović je odgovorio potvrdno, ali je dodao: "Koga nema bez njega se mora".

Na pitanje da li Pešićevu reakciju na neizmirene obaveze smatra prenagljenim činom, Čović je odgovorio da bi "to bila riječ koju bi možda neko volio da čuje", ali da on to naziva zabrinutošću.

Čović je pritom podsjetio da je Pešić otpisao 80.000 evra duga nastalog u njegovom prethodnom boravku u Zvijezdi i sa dozom zabrinutosti se zapitao da li je opšti ambijent u srpskoj košarci možda uticao da se kod stručnjaka pojavi želja za odlaskom.

"Srbija je teška za sve, posebno za sport a najviše za uspješne ljude. Ambijent je ovdje jako težak za rad", podvukao je Čović.

Što se tiče sastava tima za sljedeću sezonu, rečeno je da će on zavisiti od budžeta, koji se u ovom trenutku nalazi u "radnoj verziji" i mogao bi da iznosi od dva do 3,5 miliona evra.

"Sastav tima biće određen u dogovoru sa strukom i u granicama realnog budžeta. Nerealnih ugovora neće biti i po cenu rezultata", rekao je Čović i istakao da je sa Omarom Tomasom dogovoreno da ostane u klubu i da je sa Pešićem usaglašena lista igrača sa kojima se već pregovara.

Predsjednik crveno-bijelih je saopštio da je po dolasku u klub, avgusta 2011. godine, zatekao oko 15 miliona evra duga, što je, uz tekuće obaveze za sezonu 2011/12. i neke nepredviđene troškove, podiglo nivo "problema" sa kojima se uhvatio u koštac na nivo od 18 miliona evra.

"Od tih 18 miliona evra svedeno je na 800.000 evra, od toga 350.000 iz starog perioda i 450.000 na ime dugovanja iz minule sezone. Dugovi iz ove sezone (prema igračima i trenerima) ne iznose ni osam, ni pet plata, nego mnogo manje. Planiramo da sve bude isplaćeno do kraja avgusta", rekao je Čović.

Čović je naširoko pričao o projektu finansijsko-ekonomske sanacije sistema KK Crvena zvezda, ali je rekao, između ostalog, da na jednoj konferenciji za novinare nema uslova da objasni kako su za godinu dana postignuti tako dobri rezultati.

"To je tema na koju mogu da održim jedan seminar i da svi zajedno naplatimo svoj know how (znanje i sposobnost). Interes svih nas je da sport stane na zdrave noge i mi ne bježimo od toga, prenijećemo svoja iskustva svim zainteresovanima", poručio je on.

Čović je naglasio da su napravljeni aranžmani sa svim povjeriocima, da je sud uslovio plan reorganizacije i da su riješeni mnogi sudski sporovi od kojih je onaj sa kompanijoim Lukoil bio vrijedan 1,3 miliona evra.

"Klub je ove godine dobio mnoge sponzore i donatore, ulaganja FMP su na nivou od oko milion evra, dok su značajni problemi riješeni i prodajom Nemanje Nedovića Lijetuvos Ritasu od koje je klub inkasirao 500.000 evra, a taj novac je iskorišćen za saniranje dugova prema igračima", rekao je predsjednik KK Crvena zvezda.

(I. B. - MONDO - foto: MN Press/arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC