• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmić prespavao NBA draft!

"Draft nisam pratio, jer sam dijete sa sela. Imam internet, ali nije dobar, pa sam odlučio otići na spavanje", kaže Dobojlija draftovan u Voriorse.

 Kuzmić prespavao NBA draft! Izvor: MONDO

Dobojlija Ognjen Kuzmić, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, izabran je od Golden Stejt Voriorsa na ovogodišnjem draftu NBA lige.

Centar visok 216 centimetara, koji je do prošle godine igrao za Čelik, odakle je prešao u španskog drugoligaša Kliniku Rinkon, bio je 52. pik na draftu.

Obzirom da su ga Voriorsi izabrali tek u drugom krugu, Kuzmiću ne moraju ponuditi ugovor, ali polažu prava na njega u budućnosti.

"Iako sam, kao i svi prijavljeni, očekivao da budem izabran, pomalo sam opet zatečen. Ne znam šta da kažem. Draft nisam pratio, jer sam dijete sa sela. Imam internet, ali nije dobar, pa sam odlučio otići na spavanje. Pa šta bude", izjavio je Kuzmić za "Dnevni avaz".

Kuzmić se u srijedu vratio iz SAD, gdje je sedam dana proveo u kampu Golden Stejta, a sada je na odmoru u Grabovici, 13 kilometara udaljenom selu od Doboja.

"Trenirao sam s ostalim igračima koji su im bili zanimljivi na draftu. Bilo je lijepo, ali nakon drafta, osim mog menadžera Koste Jankova, koji mi je javio radosnu vijest, do sada me još niko nije zvao iz kluba, pa i ne znam kakvi su im planovi za mene. Pretpostavljam da me neće mijenjati", dodao je 22-godišnji Dobojlija.

(MONDO, foto Avaz)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC