• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Napravićemo nešto veliko na EP

Selektor košarkaša BiH prezadovoljan učinkom u kvalifikacijama za EP. „Mislim da ćemo napraviti nešto veliko". poručuje Aco Petrović.

 Petrović: Napravićemo nešto veliko na EP Izvor: MONDO

BiH na najbolji mogući način završila je kvalifikacije za EP 2013. Sa šest pobjeda i dva poraza „zmajevi“ pod vođstvom Ace Petrovića su se kao prvoplasirana ekipa iz Grupe D plasirali na kontinentalni šampionat.

Ovaj uspjeh ovjeren je i proslavljen pravom egzibicijom i ubjedljivom pobjedom od 93:58 nad Rumunijom u Sarajevu koja nije ostavila ravnodušnog ni selektora Petrovića.

„Ovo su bila prekrasna dva mjeseca rada sa reprezentacijom, drago mi je smo ostvarili cilj, a to je plasman na EP, drago mi je da smo prvi jer nam to može olakšati žrijeb i drago mi je što smo uspjeli promovisati ove klince koji dolaze i mislim da sa par preinaka možemo imati sjajnu reprezentaciju na sljedećem prvenstvu u Sloveniji“, rekao je Petrović za BHT1 poslije meča.

On je istakao da je njegova ekipa ostvarila sve što je zacrtala pred početak kvalifikacija, a vjeruje da bh. košarkaši mogu do još većeg uspjeha.

„Zadovoljstvo je vidjeti punu dvoranu Mirza Delibašić , to je ono što ti puni dušu i srce. Mi igramo drugačiju košarku od mnogih, igramo napadački brzo to su mnogi prepoznali, zbog toga mi je drago. Igramo na način na koji se Mirza, Rajt i Đedović mogu najbolje mogu iskazati i vjerujem da ćemo uz par nadupana dva-tri igrača koji nam sada nedostaju dati kvalitetu više i na taj način odraditi. Zašto ne? Imam pravo sanjati sa svojim igračima, mislim da da ćemo napraviti nešto veliko jer ćemo imati veliku podršku publike, bićemo jači nego danas, iskusniji za godinu dana a nama ne niko ne može oduzeti. Imamo pravo vjerovati da možemo da napravimo nešto veliko“, istakao je Petrović.

Bila je ovo sjajna sedmica za bh. sport, fudbaleri su počeli kvalifikacije za SP 2014 pobjedom nad Luhtenštajnom 8:1, košarkaši idu na EP, a reprezentacija u sjedećoj odbojci je osvojila zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu koja je proslavljena i u dvorani Mirza Delibašić.

„Nadamo se da će u utorak i nogometaši ostvariti pobjedu i uz ovo zlato u Londonu to bi bio sjajan tjedan. Sportaši su u BiH ono što strahovito puno vrijedi i puno više pažnje bi im trebalo davati“, rekao je Petrović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC