• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Bićemo brzi, jaki, skočni i precizni

Trener ABA ligaša iz Kragujevca zadovoljan radom ekipe na pripremama. "Vidi se da ćemo igrati brzo, sa jakom odbranom, na kontre, sa mnogo šuteva".

  Nikolić: Bićemo brzi, jaki, skočni i precizni  Izvor: MONDO

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca izvojevali su i četvrtu pobjedu u kontrolnim utakmicama. Pobijedili su makedonski MZT iz Skoplja 83:76 (30:16, 14:20, 16:19, 23:21) i obradovali svog trenera.

Napadački tandem Birčević-Vortington donio je početkom drugog poluvremena prednost "ponosu Šumadije", a u finišu je sačuvala je petorka koju su činili Jović-Sinovec-Borisov-Vortington-Emening.

Miroslav Nikolić najavio je poslije meča još žešći rad, iskoristivši njemu uobičajenu frazu o "ratničkom Radničkom".

"Nekim fazama igre sam jako zadovoljan, a sasvim je normalno da nam se dešavaju oscilacije. Tek dovodimo ekipu u formu, a cilj je da to sasvim postignemo do prvog kola. Objektivan problem je što su igrači dolazili u talasima i različite fizičke spreme, tako da lagano slažemo kockice u mozaiku novog Radničkog", rekao je poslije meča iskusni trener.

Podatak da je Radnički postigao 11 trojki, uz realizaciju od 46 odsto, raduje i navijače i struku polufinalistu domaćeg plej-ofa.

"Upravo tako smo i selektovali igrače za novu sezonu. A događa se da nam se učestalo i pruža prilika za otvorene šuteve, što igrači znalački koriste, zato su uostalom i obukli naš dres. Zadovoljan sam što sad već dajemo do znanja kako ćemo to igrati kad počne sezona - brzo, sa jakom odbranom, na kontra-napade, sa dosta šuteva i puno skokova. Još ne funkcioniše ta geometrija, ali tu su treninzi, a momci su potpuno motivisani da se pokažu u najboljem svjetlu od tog 29. septembra kada počinjemo takmičenje na Jadranu", podvukao je Nikolić.

Kragujevčani u prvom kolu ABA lige, 29. septembra, na svom parketu dočekuju slovenačku Olimpiju.

(MONDO, foto: kkradnicki.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC