• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ako su ruže - procvjetaće

"Ne škripi nigdje! Radi se o konceptu po kojem su u u timu igrači koji će biti puno bolji nego sada. Ako su ruže - procvjetaće!", kaže Vujošević.

 Vujošević: Ako su ruže - procvjetaće Izvor: MONDO

Duško Vujošević se vratio u Partizan, vratio se na mjesto uspjeha, vratio se tamo gdje najviše voli da radi, gdje mu najviše prija.

Navijači Košakaškog kluba Partizan mt:s, navikli na uspjehe i trofeje, i u novoj sezoni nemaju ništa manje apetite. A Duško Vujošević, smatraju, garant je novih velikih rezultata. Partizan je podmlađen, ponovo je tim pretrpio izmjene...Voda u kojoj Vujošević i svi u klubu znaju da plivaju. Od mladih igrača se očekuje da "eksplodiraju".

Najavljuje i Vujošević da se od te grupe mladih igrača može očekivati da jednog dana, u skorijoj budućnosti, postanu odličan tim, ekipa koja će nastaviti žetvu trofeja.

"...Tim je veoma mlad, talentovan i spreman na velike napore i žrtve na parketu. Sve to obećava da se stvara jedna generacija momaka, koja će po talentu biti ravna onim najtalentovanijima ekipama koje su prošle kroz Humsku", rekao je Vujošević u intervjuu dnevnom listu "Sport".

Naravno, da bi se talenat iskazao neophodan je veliki rad. A Vujošević je poznat po tome da tjera na još više.

"U sportu se vrijeme rada i dobrih rezultat ne poklapa. Često rezultati stižu za neki rad koji je ranije obavljen. Sigurno je da poslije dobrog treninga dolaze rezultati. Iskreno, kada će se to desiti, niko ne zna, ali uspjeh neće izostati", kaže Vujošević.

Upitan gdje trenutno u ekipi više "škripi" - na unutrašnjim ili spoljnim pozicijama, Vujošević je odlučno odgovorio: "Ne škripi nigdje!".

"Riječ je o konceptu po kojem su u timu igrači koji će biti puno bolji nego sada. Italijani imaju jednu izreku, koja bi mogla da se prevede ovako: 'Ako su ruže - procvjetaće'. Ako su u korovu onda neće. Ali, siguran sam da se radi o ružama, tj. talentu", kaže trener košarkaša Partizan mt:s pred početak nove sezone.

Moguće je da će Partizan dovesti još nekoga na spoljnim pozicijama, ali i pod košem, kaže Vujošević, ali i dodaje da je "zadovoljan potencijalom koji tim ima u ovom momentu".

Ciljevi Partizana mt:s se znaju. Iako Vujošević ne govori otvoreno o tome, jasno je da se od dugogodišnjih vladara srpske, ali i regionalne košarke očekuju da budu na prestolu ili bar tu negdje. Vujoševiću se ne dopada novi sistem bodovanja za Evroligu, ali...šta je-tu je.

"Takmičenje u Jadranskoj ligi nikada nije bilo lako. Možda je bilo lako nekome ko je bio deveti, ali za osvajanje prvog mjesta je veoma teško. Ove godine još teže, jer je to jedini put do Evrolige. Nisam neko ko to podržava. Mnogo mi se više dopada način bodovanja, koji je bio prije, gdje su se sakupljali poeni i kroz regionalno takmičenje, Evropu i nacionalno prvenstvo. Ipak, čovjek ne može da utiče na neke stvari i mora da prihvati onakve kakve jesu", rekao je Vujošević.

Mladi centar Nemanja Bešović zatražio je raskid ugovora, nezadovoljan statusom u ekipi, a mediji pominju i Nenada Miljenovića u istom kontekstu.

Vujošević ima svoje viđenje ovog slučaja:

"Očigledno se određeni broj medija stavio u funkciju Partizanovih protivnika. Pokušavaju da iniciraju neke negativnosti, koje se javljaju u svim familijama. Slučaj Miljenović je postoji, ako bude komentarisaćemo ga. Što se tiče Bešovića, svaki igrač ima svoja prava, svi su oni poslovni ljudi. Ako Nemanja ne vidi svoju perspektivu u Humskoj, a ako ima pravo da izađe iz ugovora i razvija talenat u drugom klubu, ja mu želim sve najbolje", rekao je Vujošević.

U intervjuu "Sportskom žurnalu", sportski direktor Partizana mt:s Dragan Todorić kaže da od Miljenovića ništa zvanično nije stiglo i da ne bi želio da se upušta u to šta je istina, a šta ne. Što se tiče Bešovića, stigao je zahtjev za raskidom ugovora. On nije trenirao sa ekipom posljednjih dana i Partizan više na njega više ne računa, istakao je Todorić.

Partizan mt:s će u utorak uveče predstaviti tim za novu sezonu. U konkurenciji su:

Tori Tomas, Leo Vesterman, Dragan Milosavljević, Danilo Anđušić, Bogdan Bogdanović, Marko Čakarević, Davis Bertans, Vladimir Lučić, Dru Gordon, Branislav Đekić, Dejan Musli, Đorđe Gagić, Nikola Milutinov, Nenad Miljenović, Ivan Marinković i Mihal Čekovski.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC