• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Hvala im na odlasku sa terena

Trener Zadra objasnio da je povlačenjem u finišu treće četvrtine želio da zaštiti ekipu, a strateg Partizana apeluje da se takvi potezi kažnjavaju.

  Vujošević: Hvala im na odlasku sa terena  Izvor: MONDO

Mnogo znoja prolio je Partizan mt:s na otvaranju nove sezone, kako bi slomio žilavu ekipu iz Zadra (81:74), koja je doputovala bez trojice igrača.

Bila je potrebna neka injekcija crno-bijelima da se trgnu, da zaigraju agresivnije, a Duško Vujošević zna kako se to radi.

"Znam kako se sudi u Zadru i neutralnost je nešto što tamo nikada nisam doživio", osvrnuo se Vujošević na verbalni sukob sa sudijskom trojkom Radomir Vojinović, Petek, Dragojević.

Potom je prokomentarisao povlačenje gostiju sa parketa.

"Ne znam zašto su napustili halu. Tek poneki predmet je pao na parket, a na nas u Zadru je padala kiša predmeta, pa nismo to radili".

"Na svakom terenu se desi da ponekad nešto padne. Moralo bi to i da se sankcioniše, da se uvede neki pravilnik, da ekipa koja napusti teren bez dozvole sudija, bude sankcionisana na neki način. U svakom slučaju, poslije toga se probudila i moja ekipa i publika. Zadrani su imali šansu i prokockali su je, a sami su za to krivi", maltene se zahvaljivao Vujošević gostima što su privremeno napustili parket "Pionira".

Trener Zadra Ante Nazor je o tom incidentu, vjerovatno i odlučujućem trenutku utakmice, rekao da je morao da zaštiti ekipu.

"I juče i danas je bilo nekih stvari koje nisu imale veze sa sportom. Ja kao trener sam dužan da zaštitim svoje igrače. Situacija nije bila regularna, izveo sam ekipu dok se ne smire strasti".

A sad malo i o košarci...

Zadar je vodio do 3:44 minuta prije kraja meča. Partizan mt:s nikako nije uspjevao da preokrene, nije imao rješenja za šut Zadrana sa distance, pogotovo Romea Trejvisa (meč završio sa 18 poena).

Ipak, poslije isključenja Vujoševića, Partizan je došao do igre. Umjesto Vujoševića ekipu je vodio njegov prvi asistent Velimir Gašić. Ispostaviće se da je to uradio znalački. Zahvalio mu se i šef.

"Gašić je mudro vodio ekipu do kraja", rekao je Vujošević.

On je ponovo izrazio stav da ima izuzetno talentovan tim, ali od koga ne bi trebalo očekivati da stalno pobjeđuje.

"Sjećam se i Divčeve generacije i gostovanja Zadra, kada je Stojko Vranković sam dao 18 poena i Zadar poveo 18:0. I toj ekipi je trebalo i vremena i rada i muke. Ni za ovu ekipu nema prečice, trebaće vremena za taj alhemijski proces, da se znoj pretvori u zlato. Nisam zadovoljan igrom, u većem dijelu utakmice, ali oscilacija će biti i ubuduće. Siguran sam da ćemo radom razviti taj potencijal", rekao je Vujošević.

Trener Partizana mt:s je rekao i da je Zadar došao rasterećen, ali i da je pred meč malo opustio crno-bijele pričama o bolestima u timu, neuspjelim transferima, dugovanjima...

"Bili su totalno rasterećeni, a motivisani. Uspjevali su da spriječe našu unutrašnju igru pod košem, a šut spolja nam je bio slab", rekao je Vujošević.

Nazor je, uz čestitke Partizanu, rekao da je zadovoljan kako je njegova ekipa parirala evroligašu. Za nešto više bilo mu je potrebno više igrača u rotaciji.

"Igrali smo bez Ivanova i Delaša, a uz to promašili 11 slobodnih bacanja i imali 21 izgubljenu loptu. Zadovoljan sam igrom, jer smo došli desetkovani. Imamo problem na mjestu plejmejkera, otud i problemi u organizaciji napada, veliki broj izgubljenih lopti..."

(P. V. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC