• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN MTS: Svaki meč je iskušenje

Crno-bijeli na oprezu uoči gostovanja Ciboni, prvog ovosezonskog u ABA ligi. Velimir Gašić razmišlja kako će reagovati ekipa puna mladih igrača.

 PARTIZAN MTS: Svaki meč je iskušenje Izvor: MONDO

Partizan mt:s dobro je krenuo u novi ciklus regionalnog takmičenja. Namučio se u duelu sa Zadrom, ali je već protiv Krke sve izgledalo dosta uvjerljivije.

Nasuprot crno-bijelima, Cibona je doživjela oba poraza i to od timova koji pred početak sezone nisu smatrani kandidatima za gornji dio tabele (MZT i Solnok).

Zato nema sumnje da će crno-bijele, u subotu od 17 časova, dočekati maksimalno "naoštren" protivnik.

Trener Velimir Gašić, koji vodi ekipu umjesto suspendovanog Duška Vujoševića, podsjetio je da rivаlitet sa Cibonom datira još iz perioda SFR Jugoslavije.

"Pаrtizаn je motiv zа svakog protivnika. Neće nаm biti lаko i zbog toga što imаmo nov i mlad tim, za koji još ne znаmo kаko reаguje na gostujući teren. Za nas je svаki meč u ovoj fazi sezone ozbiljno iskušenje", istakao je Gašić.

Iskusni trener već je pogledao snimke Ciboninih utakmica i konstatovao da "vukovi sa Tuškanca" spadaju među najneprijatnija iznenađenja lige.

"Na papiru vrijede mnogo, sa iskusnim igračima poput Kusa, Rozića i Žižića, kao i nekoliko internacionalaca predvođenih bekom Strouberijem. Međutim, nisu u dobrom momentu. Još traže formu, a poraz kod kuće od MZT Skoplja ih je dobro uzdrmao".

Duel sa Cibonom, koji će direktno prenositi Arena sport 1, za crno-bijele će biti generalna proba pred gostovanje Bešiktašu, u sklopu prvog kola Evrolige.

Iz Humske 1 nije saopšteno kada se očekuje povratak Đorđa Gagića i Vladimira Lučića u tim.

Zanimljivo je da se Partizan nalazi u seriji od pet pobjeda nad "cibosima".

Počelo je Kecmanovim košem u finalu ABA lige 2010. godine (75:74), a onda je prvak Srbije pod vođstvom Vlade Jovanovića slavio po dva puta u sezonama 2010/11 (85:55 u Zagrebu, 89:74 u Pioniru) i 2011/12 (91:67 u Pioniru, 83:77 poslije produžetka u Zagrebu).

Zagrepčani su posljednji put dobili međusobni meč 10. januara 2010. na svom parketu - 69:59.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC