• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokein het-trik!

Košarkaši Igokee pobijedili Radnički u Kragujevcu 78:73 (32:37) u triler završnici i ostali jedini neporaženi tim u ABA ligi poslije tri kola.

 ABA: Igokein het-trik! Izvor: MONDO

Igokea je najprijatnije iznenađenje regionalnog takmičenja!

Poslije pobjeda nad Širokim u gostima i Budućnosti u Laktašima, izabranici Darka Bajića bili su bolji od Radničkog u dvorani Jezero sa 78:73 (20:18, 17:14, 14:28, 22:18).

Gosti su u dramatičnoj završnici upisali treći uzastopni trijumf a istovremeno nanijeli domaćinu treći poraz.

Igokea je imala +11 (61:50), ali je na krilima Stefana Sinoveca i kasno probuđenog Marka Vortingtona Radnički uspio da u posljednjoj četvrtini vrati u utakmicu i uđe u egal završnicu.

U posljednjih 60 sekundi Klif Hemonds je pogodio trojku, da bi potom Korsli Edvards izblokirao pokušaj Kragujevčana i s linije slobodnih bacanja rutinski pogodio oba penala za pet razlike (75:70).

I tu je bio kraj nadanja igrača Mute Nikolića da mogu izbjeći poraz, dok su se Aleksandrovčani osamili na vrhu tabele ABA lige sa maksimalnim učinkom.

Apsolutno prvo ime utakmice bio je Stefan Sinovec sa 25 poena i osam skokova, ali osim Vortingtona (12) nije imao raspoloženog saigrača u Radničkom.

U taboru "igosa" odskočili su Branko Jorović sa 15 pogodaka, Nebojša Joksimović i Klif Hemonds su postigli po 14, dok je Siniša Štemberger upisao tri koša manje.

"Igosi" su bolje ušli u meč u Kragujevcu i brzo poveli sa "plus osam" (11:3), ali su domaći brzom serijom poena uspjeli da izjednače i na isteku prve četvrtine povedu sa dva razlike (20:18).

Sinovec je briljirao u drugom periodu i najzaslužniji je što su Kragujevčani poveli sa sedam koševa prednosti, pa je trener Aleksandrovčana Dragan Bajić bio primoran da pozove minut odmora u kojem je žestoko "naribao" centra Miloša Komatinu.

Uprkos ne baš dobroj igri, Igokea je u prvom poluvremenu ipak uspjela da ostane u meču prvenstveno zahvaljujući koševima izvan linije 7.65 iako je i drugi kvartal izgubila sa tri razlike (17:14).

Gosti su pogodili šest trojki, ali gotovo ništa nisu mogli da pogode iz reketa. Osim toga, Bajićev tim se našao u vrlo teškoj poziciji pred nastavak utakmice jer je Korsli Edvards pred kraj druge četvrtine zaradio treću ličnu grešku.

Serijom 10:0 u trećem periodu, Igokea je na krilima Branka Jorovića uspjela da preokrene rezultat i stekne osjetniju prednost od 11 pogodaka pred ulazak u posljednjih 10 minuta susreta. U trećoj četvrtini, "igosi" su bili odlični sa 28 postignutih koševa uz duplo manje primljenih, i to sve dok je Edvards sjedio na klupi.

Početkom četvrte četvrtine, Igokea je čuvala desetak razlike, ali ponovo je Sinovec proradio i Radnički se sredinom posljednjeg kvartala potpuno vratio u utakmicu približivši se gostima iz Aleksandrovca na samo minus dva (62:60).

Ušlo se u opisanu neizvjesnu završnicu u kojoj domaćin nije mogao da računa na Sinoveca zbog pete lične greške.

Kragujevčani će u sledećem kolu pokušati da poprave utisak na gostovanju MZT Skoplju, dok će Igokea na svom terenu dočekati Split.

RADNIČKI: Miljenović 2, Sinovec 25 (6/8 za dva, 4/5 za tri, 8 sk), Milosavljević, Jović, Marković 7 (4 as), Emening 2 (5 sk), Birčević 4 (6 sk), Krstović 9, Mijatović 6, Vajt 4, Dragojlović 2, Vortington 12 poena.

IGOKEA: : Аdamović 3, Dozet, Jorović 15 (5sk), Komatina 3, Gajović 6, Radukić, Šulović 8, Bocka, Hemonds 14 (5sk), Joksimović 14, Edvards 4, Štemberger 11 poena

U drugom meču zakazanom za ponedjeljak uveče Krka je bez problema kod kuće pobijedila Zadar - 78:62, uz sjajnu partiju Eda Murića (21 poen, 8 sk).

TABELA: Igokea 3-0, Cedevita 2-1, Partizan mt:s 2-1, Krka 2-1, Union Olimpija 2-1, Split 2-1, MZT Skoplje 2-1, Cibona 1-2, Budućnost 1-2, Zadar 1-2, Široki 1-2, Solnok 1-2, Crvena zvezda Diva 1-2, Radnički 0-3

Parovi 4. kola:

Zadar - Union Olimpija, Cedevita - Crvena zvezda Diva, Igokea - Split, MZT Skoplje - Radnički, Solnok - Budućnost, Partizan mt:s - Široki, Krka - Cibona.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC