• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Želja - 12, olimpijskih viza - 3

U ponedeljak u Atini počinje poslednji košarkaški kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

 Želja - 12, olimpijskih viza - 3 Izvor: MONDO

U ponedeljak u Atini počinje poslednji košarkaški kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Pekingu i trajaće do 20. jula.

Od 12 ekipa, tri će overiti kinesku vizu. Učešće na turniru u Atini reprezentacije su obezbedile plasmanom na kontinentalnim takmičenjima, na kojima su zauzele mesta iza selekcija koje su se direktno plasirale na OI.

Takmičenje će se odvijati u četiri grupe od po tri tima, a po dve ekipe iz svake grupe obezbediće plasman u četvrtfinale. Na Olimpijskim igrama učestvovaće finalisti i trećeplasirani sa turnira u Atini.

Domaćin i aktuelni svetski vicešampion, osokoljen je nedavnom pobedom na "Akropolj kupu", a takmičenje će početi u Grupi A, uz Brazil i Liban.

Favorit u grupi B je Nemačka, koju će predvoditi prva zvezda, Dirk Novicki, a ekipa je pojačana centrom Klipersa, Krisom Kamanom, koji je pre desetak dana dobio državljanstvo, jer su mu prababa i pradeda bili Nemci. Tu će igrati još Novi Zeland i Zelenortska ostrva.

Slovenija će u Grupi C vojevati bitke sa Kanadom i Korejom, dok će u Grupi D Hrvatska za rivale imati Kamerun i Portoriko. Inače, Hrvati od 1996. nisu učestvovali na olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima.

Organizacija turnira je pripala Atini u konkurenciji portorikanskog grada, San Huana.

Učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu do sada je obezbedilo devet reprezentacija, a već je određen i sastav grupa.

U grupi A takmičiće se prvak Azije Iran, šampion Evrope Rusija i trećeplasirani tim Starog kontinenta Litvanija, prvaci Okeanije i Južne Amerike, Australija i Argentina, kao i jedan tim pristigao iz atinskih kvalifikacija.

U Grupi B učestvovaće svetski prvak Španija, najbolji timovi Afrike i Severne Amerike, Angola i SAD, domaćin Kina i dva kvalifikanta.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC