• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-20): Srpkinje se ponovo igraju

Posle neslavnog duela sa Francuskom u prvoj fazi takmičenja na EP, mlade srpske košarkašice ponovo su igrale svoju igru protiv Čehinja - 71:54.

 EP (U-20): Srpkinje se ponovo igraju Izvor: MONDO

Mlade košarkašice Srbije naučile su lekciju u duelu sa Francuskom, prokockavši veliku prednost, nakon čega su su drugu fazu šampionata Evrope započele odlično.

One su u duelu protiv Čehinja slavile sa 71:54 (20:6, 20:14, 13:19, 18:15), ne dozvolivši protivnicama nijednog trenutka da preuzmu inicijativu u novoformiranoj grupi E.

Najbolje u srspkom timu bile su Sonja Petrović sa 20 poena i 13 skokova i Maja Miljković, koja je upisala je 11 pogodaka uz dve asistencije.
Kod Čehinja najbolja je bila Katerina Hindrakova sa 17 poena.

Izabranice Jovice Antonića su posle prvih 10 minuta meča u Kijetiju stigle do visoke prednosti (20:6), nakon čega su samo povećavale razliku.

Raspucana Sonja Petrović predvodila je svoj tim u nastavku, koji je bez mnogo muke "punio" koš Čehinja.

Sredinom drugog dela igre srpske košarkašice, mini serijom 5:0, stigle su do 19 poena viška (35:16), a do odlaska na odmor uspele su da upišu duplo više koševa nego rivalke - 40:20.

Ekipa selektora Marijana Svobode pojačala je igru u drugom poluvremenu. Razigrala se Katerina Hindrakova, što je omogućilo njenom timu da smanji prednost protivničkog tima u finišu meča (54:64).

Ipak, srpske igračice, svesne da ne smeju ponoviti partiju iz duela protiv Francuskinja, kada su od gotovog napravile veresiju, pojačale su ritam. Petrovićeva i Maja Miljković predvodile su ekipu, koja je do kraja uspela serijom 7:0 da sačuva solidni višak i upiše treći trijumf na šampionatu.

Mlade košarkašice Srbije u sredu će odigrati drugi duel u grupi E, a protivnice će im biti Letonke, koje su u prvom meču pretrpele poraz od selekcije Francuske - 53:57.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC