• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko bi rekao čuda da se dese...

Par stotina Delija nadjačalo Grobare u "Pioniru". Lučićev "dijalog" sa dvojicom iz prvog reda. Petarde, "Moj Milane"...

  Ko bi rekao čuda da se dese...  Izvor: MONDO

"Kako je ovo moglo da nam se desi?", "Šta kažeš na ovo?"...Tako je tekao razgovor dvojice navijača Partizana mt:s u povratku iz hale "Pionir". Nisu mogli da vjeruju da je Crvena zvezda Beograd Diva slavila ubjedljivu pobjedu protiv njihovog tima i to kao gost (nominalno).

A Zvezda kao da nije bila gost. Nekoliko stotina navijača Zvezde bodrilo je svoj tim kao da ih je u hali bar nekoliko hiljada. Istina, na ruku im je išla i odlična igra ekipe na parketu i rezultat u koji ni sami nisu mogli da vjeruju.

"Pa, ovo je nevjerovatno!", govorili su između sebe u poluvremenu utakmice Partizan - Crvena zvezda (78:92), ne vjerujući da njihov tim konačno ne igra podređenu ulogu u ovom sportu. A znalo je da boli svih ovih godina, da razlika bude i +51 u korist crno-bijelih...

Pred početak utakmice, standarno je bio popunjen dio partera u koji dolaze navijači Zvezde, prije bi se reklo simpatizeri. Sve ostale tribine prilično popunjene Grobarima, koji su se nadali uspjehu i da će ih ekipa razgaliti poslije šokantnog poraza od Bamberga u Evroligi.

Baš kad je počinjala utakmica, odjednom na tribini gdje su obično navijači Crvene zvezde, njih oko 100-200 ulazi i uz podršku onih iz partera kreće pjesma. Navijači Partizana se pitaju: "Kako je moguće da su opet ušli kada je moglo samo sa sezonskim ulaznicama?".

Odgovor počinje da kruži "Pionirom" u poluvremenu. Navodno je intervenisao predsjednik KK Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović koji je policiji dao garancije da neće biti problema. Zanimljivo, Čović je bio sa navijačima na istoj tribini.

Prve minute utakmice Grobari su posvetili Milanu Guroviću, sada pomoćnom treneru u Zvezdi. Uz uvredljivu pesmu, i transparent: "I opet moj Milane...".

Na parketu se nije desilo to "opet". Štaviše.

Zvezdaši se raduju, skaću na svaki koš. I dvojac u prvom redu, odmah do komentatora TV Arena sport. Hm, kako li su oni uspjeli tu da se nađu?

Ta dvojica momaka, navijača Zvezde, biće glavni akteri nešto kasnije, u finišu treće četvrtine kada je Partizan sprovodio jednu od nekoliko ofanziva u nadi da će smanjiti razliku. Upravo u trenutku kada je Vladimir Lučić "iz kornera" šutirao trojku za smanjenje razlike na sedam poena, njih dvojica su mu nešto dobacila.

Lučić se okrenuo ka njima, počelo je obostrano psovanje, a kapitena crno-bijelih smirile su sudije. Pred kraj meča ta dvojica "navijača" Zvezde su udaljena sa tog mjesta.

Grobari su bili na visini samo u nekoliko navrata. Baš kao i ekipa na terenu. Početkom treće četvrtine, kada je Partizan počeo da smanjuje razliku, svi su bili na nogama: "Volim ga k'o oka dva...", orilo se "Pionirom".

Ali, nisu nastavili u istom ritmu. Baš kao ni košarkaši Partizana. U jednom trenutku, iznerviran onim što se dešava na terenu, ali i na tribinama, jedan krupniji navijač Partizana, krenuo je u solo-rat! Krenuo je prema tribini sa navijačima Zvezde, ali su ga savladali policajci, njih bar pet-šest, šutirajući ga dok je bio na stepenicama i potom odvlačeći ga kao džak.

To je bio jedan ili jedan od rijetkih incidenata. Uz bacanje petardi sa tribine gdje su bili navijači Partizana i to ka igračima Partizana koji nisu igrali (!?), pa je tako jedna mogla da pogodi Bogdana Bogdanovića.

Zvezda i zvezdaši su slavili, a košarkaši Partizana su nijemo stajali i gledali tribinu sa svojim navijačima i slušali pjesmu: "I kada ne budeš prvi ti...". Samo pozdrav navijačima i tutanj u svlačionicu.

A igrači Zvezde na bis!
Dočekali su i oni da ih navijači izvode na bis.

(P.V. - MONDO - foto: MONDO i KK Crvena zvezda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC