• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADNIČKI: Joviću oduzeta kapitenska traka

U kragujevačkom ABA ligašu oštre disciplinske mjere, uprava zbog neprmjerenog istupanja u javnosti, "smijenila" kapitena. Kažnjen i Emening.

 RADNIČKI: Joviću oduzeta kapitenska traka  Izvor: MONDO

Na zvaničnom sajtu kragujevačkog Radničkog, osvanulo je svojevrsno saopštenje u kojem se javnost i navijači šumadijskog kluba obavještavaju o "kadrovskim" promjenama u timu.

Naime, Stefanu Joviću, oduzeta je kapitenska traka a ekipa će, od devetog kola, imati novog lidera.

Povod za ovu "smjenu" je Jovićevo istupanje u javnosti koje, "niti odgovara pristojnom tonu, jedinom dopuštenom bilo kojem članu Radničkog, niti odiše odanošću ekipi kojoj pripada ", stoji na sajtu kluba.

Na klupskom sajtu nema konkretnog obrazloženja Jovićeve krivice ali spekuliše se da je putem društvenih mreža, u nedelju, pružao podršku Crvenoj zvezdi tokom vječitog derbija sa Partizanom, ta da je ovo povod za kaznu.

Ivan Grujin, predsjednik KK Radnički, dao je svoje viđenje ove situacije u klubu.

"Uprava KK Radnički i ja lično oštro osuđujemo potpuno neprimjereno ponašanje u javnosti Stefana Jovića nakon osmog kola ABA lige. Jović će biti i novčano sankcionisan, a ja se u ime svih članova Kluba izvinjavam našim vjernim navijačima. Svaki igrač, član stručnog štaba i uprave mora da ima osjećaj pripadnosti Radničkom, da se sa poštovanjem odnosi prema grbu ovog kluba kako tokom takmičenja, na parketu i pored terena, tako i u javnosti, sve dok zastupa boje kragujevačke ekipe", istakao je Grujin i još dodao:

"Ako tako nešto očekujemo od navijača, a očekujemo, onda i sopstvenim primjerom moramo da pokazujemo privrženost Radničkom u svakom trenutku. Ovakvim povodom, nikakva drugačija odluka nije mogla da se donese u KK Radnički. I lično se izvinjavam sportskoj javnosti u Kragujevcu, a uvjeren sam da se tako nešto ubuduće neće dešavati". rekao je na kraju predsjednik kragujevačkog kluba.

Osim Jovića materijalno je sankcionisan i internacionalac Emening a razlog je nepromišljeno ponašanje na utakmici protiv Cibone.

Emeningu se stavlja na teret da je napravio seriju ličnih grešaka, uključujući i tehničku, čime je umnogome otežao borbu saigrača za nužne bodove koji vode ka ostvarivanju klupskih ambicija.

(MONO, foto: KK Radnicki)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC