• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džekson: Probudili su me u ponoć i rekli...

da su odlučili da trener Lejkersa, ipak, bude Dantoni. Odluka je njhova", rekao je legendarni Fil Džekson.

 Džekson: Probudili su me u ponoć i rekli... Izvor: MONDO

Fil Džekson neće se vratiti na klupu Los Anđeles Lejkersa, koju je napustio na kraju sezone 2010/11. Najtrofejniji trener u istoriji NBA lige, koji je s Lejkersima osvojio pet, a sa Čikago Bulsima šest titula prvaka, namjeravao je da se vrati u El-Ej, ali...

"Probudio je me oko ponoći telefonski poziv. Bio je to (tim menadžer Lejkersa) Mič Kupčak. Rekao mi je da su potpisali ugovor na tri godine sa Majkom Dantonijem i da misle da je to najbolje za klub", prepričao je "Veliki Fil" kako su završeni pregovori oko njegovog trećeg angažmana u slavnoj franšizi.

"Naravno, oni su ti koji donose odluku. Ja sam dirnut ogromnom količinom podrške koju su navijači Lejkersa pokazali kako bi me ohrabrili da se eventualno vratim i stvar je principa zbog kojih sam prihvatio da razmotrim ponudu", dodao je Džekson da je u suštini bio voljan da se povuče iz penzije.

Nakon što je vodio Bulse od 1989. do 1998. godine, Džekson je trenirao Lejkerse u dve ere od 1999. do 2004. i od 2005. do 2011. godine. Malo je nedostajalo da nastavi od 2012. pa do...

"U subotu ujutru (izvršni direktor Lejkersa) Džim Bas zvao me je i pitao da li želim da ga primim u posjetu. Rekao sam im da su dobro došli i on i Kupčak. Dočekao sam ih u mom domu i pričali smo o mogućnosti da se vratim na klupu Lejkersa", rekao je Džekson (67) i dodao:

"Razgovor je trajao oko sat i po vremena. Uopšte nismo raspravljali o ugovornim obavezama, a na kraju smo se rukovali, uz dogovor da im do ponedeljka predveče (utorak po našem vremenu) javim svoju konačnu odluku. Usput, poručio sam im da imam dovoljno samopouzdanja da preuzmem posao".

Lejkersi nisu čekali Fila, već su mu iste večeri javili da su se odlučili za Dantonija.

U međuvremenu, američki mediji objavili su da je Džekson imao enormne zahtjeve, što u finansijskom smislu, što u traženju uloge u upravljanju ne samo ekipom, već i cijelim klubom. Džekson je to donekle demnatovao izjavom da "nije bilo priče o ugovornim obavezama".

Bilo kako bilo, "Veliki Fil" neće napasti 12 titulu u karijeri, odnosno šestu sa Lejkersima, koji su ove sezone u značajnoj meri promijenili tim, a onda otjerali i trenera Majka Brauna. Sada je glavni Majk Dantoni, koji nikada nije osvojio titulu u NBA ligi, ali jeste dvije Evrolige kao trener Milana.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC