• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNO-BIJELI: Bešiktaš kao putokaz (VIDEO)

Košarkaši Partizana mt:s ističu da samo fanatična borbenost u odbrani i ovako energične igre mogu da ih održe u trci za plasman u Top 16.

 CRNO-BIJELI: Bešiktaš kao putokaz (VIDEO) Izvor: MONDO

Konačno na pravom putu!

Partizan mt:s (skor 1-5) iskupio se za poraze od Bamberga i Crvene zvezde, savladavši Bešiktaš u šestom kolu Evrolige (87:72), čime je iskoristio vjerovatno posljednju šansu za hvatanje priključka sa Bambergom (2-4) i Lijetuvos Ritasom (1-5).

Štaviše, Ritas je sada "fenjeraš" grupe D, zbog slabije koš-razlike. Možda nije veliki, ali korak naprijed za crno-bijele svakako jeste.

Kroz izjave svih aktera prve pobjede u Evroligi provlačili su se zahvalnost navijačima i razumijevanje odbrane, kao segmenta igre iz kojeg Partizan i ubuduće mora da traži put do uspjeha.

"Hvala navijačima na izvanrednoj podršci u trenucima kada nam ne ide. Borićemo se do posljednjeg kola, jer je sigurno da šanse za Top 16 još postoje", rekao je Vladimir Lučić.

POGLEDAJTE SLAVLJE POSLIJE MEČA!

Partizan je sve vrijeme vodio, odlazio na 10-12 poena razlike, a Bešiktaš se vraćao. Jedan od takvih povrataka suzbio je Lučić, sa sedam vezanih poena sredinom druge četvrtine. Saigrači su definitivno mogli da se ugledaju na kapitena!

"Loše sam počeo, ali morao je da dođe trenutak da i ja pružim ono što se od mene očekuje. Svi smo večeras odigrali dobro, sa ogromnom energijom i čvrstom odbranom 40 minuta, iz koje smo dolazili do lakših koševa i dizali samopouzdanje. Ova pobjeda nas vraća na pravi put".

Skakački debakl u meču sa Zvezdom pao je u zaborav poslije 17 uhvaćenih lopti u napadu, odnosno 15 skokova više od Bešiktaša u ukupnom zbiru (41:26).

"Dule (Vujošević) je više puta rekao da se kroz skok u napadu najbolje vidi želja za pobjedom. Skok je uz agresivnu odbranu i udvajanja po cijelom terenu nešto što mora da krasi mladu ekipu. Spremni smo da tako igramo i ubuduće, ovo će nam biti reper za naredne mečeve".



ANĐUŠIĆ: Izborili se sa pritiskom

Danilo Anđušić takođe je počeo priču od atmosfere u dvorani i navijača.

"Ovo je bilo možda i najbolje navijanje od početka sezone. Hvala svima koji su bili u Pioniru, što su ostali uz nas u teškim trenucima i dali nam snagu da ostvarimo pobjedu koju smo dugo čekali".

"Cijelu utakmicu smo vodili sa desetak poena razlike, oni su opasno prišli u četvrtoj četvrtini, ali poslije tri poraza u posljednjim minutima, ovog puta smo uspjeli da se izborimo sa pritiskom i čak podignemo prednost, tako da smo utakmicu mirno priveli kraju. Sada ćemo mnogo pozitivnije ulaziti u svaki sljedeći duel", srećan je Anđušić.

Reprezentativni bek ističe da su "bodovi" protiv Bešiktaša bili od ogromne važnosti.

"Da smo izgubili, to bi vjerovatno bio kraj... Ali da ne razmišljamo sad o tome. Nastavićemo da se borimo za svaku pobjedu i povratak u Top 16, poslije neuspjeha prošle sezone".



MILOSAVLJEVIĆ: Možemo u Top 16


Dragan Milosavljević je igrač koji u odnosu na prethodnu sezonu pokazuje ogroman napredak.

Ako izuzmemo ishitren šut za tri poena u situaciji "četiri na tri", sredinom treće četvrtine, teško je ovom momku pronaći ijednu zamerku za igru protiv turskog tima. Popularni Draganče sa 16 poena je bio prvi strijelac tima, ali ti koševi su bili samo dio odlične "ol-araund" partije.

"Mladi smo, neiskusni i zato moramo da pružamo igre preko svojih mogućnosti. Samo na taj način možemo da se nosimo sa protivnicima u Evroligi. Bitno je da se uvijek vidi žar u odbrani, a napad će onda doći. Imali smo večeras malo sreće, možda nam se vratilo za neke prethodne utakmice", izjavio je Milosavljević.

Patrik Kristofer u Istanbulu je dao Partizanu 25 poena, a večeras samo sedam. Prvu trojku dao je tek u 30. minutu.

"Na njega i Džerelsa smo obratili posebnu pažnju. Nismo dozvolili Kristoferu da se razigra kroz otvorene pozicije za šut i to je bilo jako bitno. Džerels je ispunio svoju normu, ali smo ga pritiskali sve vrijeme i siguran sam da mu nije bilo lako".

Poruka pred završna četiri kola je jasna - vjerujemo!

"Trebalo bi da nas ova pobjeda dosta podigne na psihološkom planu. Imamo još dvije utakmice kod kuće, gdje će nas navijači opet motivisati da prevaziđemo na sebe. Biće potrebno da dobijemo i Bamberg u gostima, vjerujemo da to možemo".



GORDIĆ: Bum!

Malo je nedostajalo da Nemanje Gordića u četvrtak uopšte ne bude u sastavu, međutim, Partizanova administracija "pobijedila" je rok za registraciju novih igrača.

Doskorašnji član Azovmaša, prethodno Lotomatike i Budućnosti, dobio je ovacije već prilikom izlaska na lagano šutiranje, prije zvaničnog zagrijavanja.

"Za mene je ovo stvarno bio bum - od trenutka kad sam ušao u salu, pa sve do kraja utakmice. Prvi put sam kao igrač Partizana doživio ovu atmosferu i sve ostalo u vezi Pionira, što je već poznato širom Evrope. Ljepota je igrati uz ovakvo bodrenje. Navijači su ovdje stvarno šesti igrač".

Da je nov u crno-bijelom, vidi se i po tome što Gordić još ne koristi riječi poput "mi", "nas", "naši", već uglavnom govori iz neutralne perspektive.

To je normalno, jer je protiv Bešiktaša najvećim dijelom utakmice i bio posmatrač. Igrao je nepuna tri minuta.

"Mislim da su svi igrači do jednog dali maksimum i da je pobjeda nagrada za trud. Gledao sam prethodne utakmice i mogu da kažem da je Partizan i prije ovoga zaslužio da ima bar jednu pobjedu. Nekoliko mečeva izgubljeno je na jednu loptu, nadam se da će to da se vrati negdje".

Nema sumnje da će Vujošević iz meča u meč očekivati od Gordića sve veći učinak.

"Odradio sam samo jedan pun trening, gdje sam koliko-toliko pohvatao akcije i kretnje. Bio sam slobodan igrač 15 dana, malo sam ispao iz kolektivnog režima rada, ali vjerujem da ću brzo biti u mogućnosti da dam pun doprinos", optimista je Nemanja Gordić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC