• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesterman: Nismo zaslužili ovakvo navijanje!

Partizan mt:s protiv Bešiktaša je pružio najzreliju partiju sezone, a njen "arhitekta" bio je francuski plejmejker.

 Vesterman: Nismo zaslužili ovakvo navijanje! Izvor: MONDO

Trinaest poena i osam asistencija, samo dva promašaja, smirena i racionalna igra, bez nepotrebnih ličnih grešaka... To je taj NBA potencijal, koji je Duška Vujoševića ljetos opredijelio da momku starom 20 godina povjeri "ključeve" novog Partizana.

Ključni potez Leo Vesterman je, ipak, napravio u fazi odbrane, kada je pri rezultatu 76:72 - nakon tehničke greške Gordona - iznudio faul Patrika Kristofera.

Bešiktaš je bio u seriji od 5:0, mogao je da priđe na samo dva poena zaostatka, ali se ispostavilo da je dobro postavljanje Francuza bilo prekretnica. Partizan je od tog trenutka napravio seriju od 7:0, povećao prednost na 83:72 i riješio pitanje pobjednika.

"Za razliku od prethodne dvije utakmice, bili smo odmorni i spremni da pružimo maksimum. Odbrana je većim dijelom meča bila odlična, posebno u četvrtoj četvrtini, kada smo primili samo sedam poena. Znali smo da bez jake odbrane teško možemo da pobijedimo. Tako smo i odigrali".

Vestermanov učinak istaknut na početku teksta dobija na vrijednosti ako se uzme u obzir da je na terenu proveo čak 35 minuta.

U današnjoj košarci je to vrlo rijedak slučaj, ali u četvrtak je moralo tako da bude, jer Partizan praktično nije imao "bek-ap" plejmejkera. Tomas je dobio otkaz, a Gordić samo što je stigao.

Vesterman kaže da mu je pomoglo to što ga je Vujošević "poštedio" jurnjave za Kurtisom Džerelsom, koji je po poziciji na kojoj igra trebalo da mu bude direktan protivnik.

"Ta trenerova odluka mi je omogućila da izdržim cijelu utakmicu. Mada, sa navijačima kakvi su naši ne možeš da se osjetiš slab ili umoran. Sada jesam umoran, ali se osjećam fenomenalno. Kako loše smo odigrali protiv Bamberga i Crvene zvezde, nismo zaslužili ovakvo navijanje", rekao je u svlačionici crno-bijelih "galski pjetlić".

Kod Vestermana posebno imponuje to što je gotovo u svakom trenutku svjestan situacije na parketu i šta bi trebalo da uradi. Jezička barijera nije mu smetnja da konstantno komunicira sa ekipom i nametne se kao pravi "general".

"Na meni je da organizujem igru i postavim saigrače u pozicije iz kojih mogu da urade korisnu stvar. Moj stil je da to radim uz dosta priče".

Bila je upečatljiva scena iz 40. minuta utakmice sa Bešiktašom, kada se Đorđe Gagić izborio za jednu loptu i onda zakomplikovao stvar, što je rezultiralo gubitkom posjeda zbog osam sekundi provedenih na svojoj polovini.

Francuz je odmah prišao stamenom centru i uz stisak ruke mu stavio do znanja da je pogriješio: "Meni, meni! Daj loptu meni! OK? Hajde sad..."

"Nisam strog prema saigračima, ponekad samo izgleda tako", sa osmjehom je objasnio Leo.

"Prenos lopte u polje napada trebalo bi da je moja briga i Đorđe zna da mu nisam zamjerio jer imam nešto protiv njega, nego zato što u interesu tima svako mora da radi ono što je njegov posao".

Kada je riječ o onom najvažnijem, a to je borba za odlazak u Top 16, Vesterman je bio optimista i poslije poraza od Bamberga za skor 0-5.

"Da, vjerujemo u sebe i u prolaz dalje. Znamo da smo protiv Bamberga propustili šansu i da će nam zato biti teže... Ali, zašto da ne".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC