• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Perfektni Niksi i nepopravljivi Rašid

U sedmoj pobjedi Njujorka u sedam mečeva u "Medisonu", nad Finiksom (106:99), vremešni Rašid Valas potvrdio je da ga godine nisu promijenile.

 NBA: Perfektni Niksi i nepopravljivi Rašid Izvor: MONDO

Izbačen je 31. put u karijeri.

Karmelo Entoni ubacio je 34 poena u trećoj uzastopnoj pobjedi Njujork Niksa koji su u nedjelju uveče po našem vremenu pobijedili Finiks Sanse u "Medisonu" i tako održali perfektan skor u svojoj dvorani ove sezone - 106:99.

Rejmon Felton pratio je svog lidera sa 23 poena, uz sedam asistencija i to bez ijedne izgubljene lopte. To je bilo sasvim dovoljno za 7-0 Niksa u "Gardenu", odnosno 12-4 ukupno gledano. Niksi su zadržali korak za liderom konferencije, Majami Hitom.

Njujork je tako prenio sjajan momentum i u decembar, nakon što je u novembru zabilježio 11 pobjeda. To je bio najbolji skor Niksa u tom mjesecu još od 1972. kada je ovaj tim osvojio drugu od dvije titule prvaka.

Iza udarnih strijelaca, Tajson Čenlder doneo je 15 poena i 13 skokova. Čak ni prvo isključenje sa utakmice Rašida Valasa od povratka iz penzije (poslije svega minut i 25 sekundi igre), odnosno četvrti uzastopni nastup bez povrijeđenog Džejsona Kida, nisu omeli ekipu Majka Vudena, koji ima 18:1 u "Medisonu" od kada je preuzeo ekipu krajem prošle sezone, tačnije u martu.

Najbolji igrač gostiju bio je Marćin Gortat sa 18 poena i deset skokova.

Nije se odigralo pet minuta, a Sansi su već gubili deset poena razlike, dok je u 8. minutu bilo 21:6. Povratak Sansa počeo je novim Valasovim "ludilom", koji je prvo zaradio tehničku zbog grubog faula nad Luisom Skolom, a kada je Goran Dragič promašio kazneno slobodno bacanje, Valas je s klupe dobacio:

"Lopta ne laže!"

Video

Iste sekunde, sudije su mu dodijelile drugu tehničku grešku, što je značilo da je 31. put u karijeri bio udaljen s parketa u svlačionicu. Tokom karijere, Valasu je dosuđeno više od 300 tehničkih grešaka. A, kada se nedavno u 39. godini odlučio da prekine penziju i zaigra za Nikse, rekao je da se osjeća prestaro da bi se opet svađao sa sudijama.

To je rekao, a da li je mislio? Protiv Sansa mu je dosuđena treća i četvrta tehnička u sezoni, pa sada zaostaje za liderom NBA lige samo jednu.

Cijelu tu "frku", Sansi su iskoristili da priđu na 24:20, ali je to bio samo povod za novu seriju Niksa od 11:2, za "laganih" 59:39 u posljednjem minutu prvog dijela igre.

Dva puta mogli su Sansi da se vrate u drugom poluvremenu. Jednom je Marćin Gortat napravio faul u napadu u trenutku kada je njegov tim mogao da "siđe" ispod deset poena zaostatka, što je Njujork kaznio sa 5:0 za 89:72. Drugi put, Sansi su prišli na jednocifrenu razliku sredinom posljednje četvrtine, trojkom Džareda Dadlija za 93:85, ali je tada Čendler zakucao, a Felton i Entoni pogodili sa distance za 97:85 i definitivni slom otpora gostiju.

Oni jesu 26 sekundi prije kraja došli na 103:99, ali je na drugoj strani Džej-Ar Smit pogodio oba slobodna bacanja, iako je prije toga ima 1/11 iz igre.

Istorijski gledano, Njujork je povratio prednost u mečevima sa Finiksom i sada je 58:57. Samo jednom Sansi su vodili u ovom dvoboju, kada su dobili prvi okršaj dva kluba 24. oktobra 1968. godine. Prošle sezone, Finiks je uspio da izjednači na 57:57, ali ne i "povede".

Video

U drugom meču večeri igraju Los Anđeles Lejkersi i Orlando Medžik.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC