• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musli pred Barsu: Nema predaje!

Košarkaši Partizana mt:s u dobroj atmosferi odradili posljednji trening pred meč 9. kola Evrolige sa Barselonom (četvrtak, 20.45).

 Musli pred Barsu: Nema predaje! Izvor: MONDO

Ako postoji klub iz ranga evropskih velikana, protiv kojeg Partizan tradicionalno dobro prolazi pred svojim navijačima, onda je to Barselona. Kataloncima je ovo osmo gostovanje u Beogradu, a do sada su slavili samo jednom, u novembru 1997. godine, kada je njihov "meč viner" bio Aleksandar Đorđević sa 39 poena.

Od tada su crno-bijeli dobili sve tri (neizvjesne) utakmice u Pioniru, posljednju u Top 16 fazi sezone 2009/10. I tom prilikom su Navaro i ekipa doputovali sa stoprocentnim učinkom - kao i sada.

Šut Pita Majkla izašao je iz koša, Lorens Roberts uz zvuk sirene "skinuo" loptu sa obruča, a sudije poslije gledanja TV snimka odlučile da rezultat ostaje 67:66. Barsa je te sezone postala prvak Evrope, izgubivši još samo jednu utakmicu, od Reala u četvrtfinalu plej-ofa...

Međutim, sve su to samo lijepe uspomene za navijače srpskog prvaka, koji se u 9. kolu D grupe Evrolige nadaju pobjedi kao potvrdi često citirane izjave Duška Vujoševića, da je "realnost kategorija na koju se ne obaziremo".

Jer, kvalitet je nesumnjivo na strani protivnika.

"Pokušaćemo da uđemo u utakmicu kao što smo to uradili u Barseloni, gdje smo stvarno imali odličan početak. Oni su to poslije stigli i ubedljivo vodili, a mi uspjeli da se vratimo i na kraju čak mogli do pobjede. Nadam se da će nam to u četvrtak poći za rukom, uz pomoć naših sjajnih navijača. Podrazumijeva se da ćemo dati sve od sebe", rekao je Dejan Musli poslije treninga u srijedu uveče.

Perspektivni centar ističe da se ubedljiv poraz od Igokee nije odrazio na atmosferu u ekipi i da su se već od ponedjeljka svi okrenuli meču sa Barselonom.

"Igokeina pobjeda je bila potpuno zaslužena, naš poraz neočekivan, ali nije smjelo da bude tugovanja, jer je pred nama još mnogo utakmica. Trenutno najbitnija je ova koja sledi i na nju smo fokusirani".

Ostaje pitanje da li su igrači sposobni da se poslije teškog udarca pokažu u najboljem svjetlu, kada mnogi "sa strane" ne vjeruju da je to moguće?

"Većina ljudi zaboravlja da smo mi najmlađa ekipa u Evroligi i u ABA ligi. Možemo od svakoga da izgubimo, ali i svakoga da pobijedimo. Ne sumnjam da će nas publika maksimalno pogurati, pa ako uđemo u meč sa pravim pristupom, sigurno imamo šanse. Barselona je sjajan tim, na svim pozicijama su odlično popunjeni, ali se nećemo predati", poručio je Musli.

Što se tiče posljednjeg treninga pred utakmicu (u četvrtak oko podneva slijedi lagano "ispucavanje"), glavno je da nije bilo povreda, niti drugih problema.

Košarkaši Partizana u igri "pet na pet" su dosta uvježbavali napad na različite varijante "zone", kao i na kombinovanu odbranu, koje Barselona često upražnjava. Momci su djelovali raspoloženo, u visokom procentu su pogađali šuteve spolja, a najprecizniji su bili Bertans, Bogdanović i Gordon.

Meč za koji su sve ulaznice rasprodate još u utorak, prenosiće Sport klub od 20.45 časova.

Barselona vodi na tabeli D grupe sa skorom 8-0, dok se crno-bijeli (2-6) nalaze na deobi četvrtog i petog mjesta sa Bambergom. I posljednjeplasirani Lijetuvos Ritas (1-7) još ima relativno dobre izglede da se plasira u Top 16.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC