• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNO-BIJELI: Boli, ali idemo dalje

"Jeste da smo trenutno razočarani porazom, ali i ovo što smo uradili nije mala stvar", rekao je nesuđeni junak utakmice, Dejan Musli.

  CRNO-BIJELI: Boli, ali idemo dalje  Izvor: MONDO

Način na koji su izgubili utakmicu od Barselone, nažalost, nije ništa novo za košarkaše Partizana mt:s.

Slično je bilo protiv CSKA u Pioniru, protiv Barselone u gostima, pa donekle i protiv Bamberga. Radovali su se samo protiv Lijetuvos Ritasa prošle nedelje, na istom mjestu na kojem su ovog puta morali da se pomire sa pogođenom "stativom" - 67:68 (58:58).

"Ako nekim porazom možeš da budeš zadovoljan, onda je to poslije ovakve utakmice - kad protiv Barselone, u produžetku, ne pogodiš šut za pobjedu. Kad je Musli primio loptu od Vestermana, imao je korak prednosti i tu sam maltene već vidio loptu u košu... Ma, šta je tu je, idemo dalje", rekao je kapiten Vladimir Lučić.

Dejan Musli i Đorđe Gagić pružili su vjerovatno najbolju zajedničku partiju od početka Evrolige. Obojica su dala po 12 poena, a na drugoj strani Džavai i Tomić ukupno 12.

Ipak, Musli je "bananom" masivnog Australijanca lišen zvanja junaka utakmice.

"Mislio sam da je ostalo manje vremena, pa sam gledao odmah da izbacim loptu. Ne znam da li je bila silazna putanja ili nije, sad je to manje važno. Dosta toga i dalje zavisi od nas. Daćemo sve od sebe da u Njemačkoj izborimo plasman u Top 16".

Musli je dodao da iz ovakve utakmice mogu da se izvuku pozitivne stvari.

"Igrali smo 'egal' sa prvoplasiranom Barselonom. Jeste da smo trenutno razočarani porazom, ali i ovo što smo uradili nije mala stvar. Zahvalio bih se navijačima što su došli u ovolikom broju".

Gagić je protiv Katalonaca "pošteno" okrvavio laktove i koljena, uz to donio minimalno vođstvo 26 sekundi prije kraja produžetka, ali nije postavio konačan rezultat, jer je Uertas u posljednjem napadu Barselone ubacio dva slobodna bacanja.

"Ne znam šta bih rekao... Nećemo se predati. Idu nove utakmice, prvo MZT Skoplje i tome se sada okrećemo. Tek onda slijedi gostovanje Bambergu, gdje nam se kroji dalja sudbina u Evroligi. Možemo da nadoknadimo razliku iz Beograda, ali o tome ćemo razmišljati kada dođe vrijeme".

On se zahvalio publici, koja je podržala ekipu Partizana i "dala nam jako veliku snagu".

"Borili smo se za svaku loptu. Veliko mi je zadovoljstvo što sam igrao pred njima".

Koliko je tek svoju reputaciju podigao Dragan Milosavljević, koji je uz tvrdu odbranu na Navaru pogodio svih sedam šuteva iz igre, dok je slavni Španac šutirao 1/8 i sve poene osim jedne trojke zabilježio sa linije penala.

"Čuvali smo ga dobro. Svi su pomagali, skupljali odbranu na njemu. Odigrali smo jako dobru timsku odbranu, na Navaru, ali i na mnogim drugim igračima Barselone. Mislim da se niko od njih nije posebno istakao".

Milosavljević je kao glavni razlog poraza označio 19 izgubljenih lopti, a na samom kraju i odsustvo sreće.

"Ukupno gledano, zadovoljan sam utakmicom, mada je mogla bolje da se završi. Teško nam pada još jedan poraz na ovakav način, ali i dalje vjerujemo u prolaz. Bamberg je utakmica koja odlučuje o svemu".

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC