• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Otvorena vrata Darku, Radmanu, Miciću

Predsjednik Crvene zvezde Diva preko zvaničnog klupskog sajta odgovorio na brojna zanimljiva pitanja navijača.

 Čović: Otvorena vrata Darku, Radmanu, Miciću  Izvor: MONDO

Nebojša Čović je od dolaska na čelo crveno-bijelih uveo lijep običaj - da jednom godišnje bude na raspolaganju navijačima i pokuša da im pruži odgovore na pitanja o klubu, ekipi, pojačanjima, pravno-finansijskim problemima...

Ove godine su pitanja stigla u toliko velikom broju, da su urednici klupskog sajta morali da podijele intervju u dva dijela (drugi će biti objavljen iduće nedelje).

Najveći broj navijača interesuje mogućnost da, trenutno slobodan igrač, Darko Miličić dođe u redove tima za koji navija.

"Prvo treba da skočimo, pa tek onda da kažemo hop. A to znači da moramo da čujemo i Darkove planove i želje", odgovorio je Čović.

Da li održavate kontakt sa Radmanovićem i da li ima mogućnosti da ponovo zaigra za Zvezdu?

"Nažalost, nemam kontakt sa Vladom Radmanovićem, ali sa njim sam u odličnim odnosima. I njemu su vrata u Crvenoj zvezdi takođe otvorena".

Da li planirate da dovedete nekog supertalentovanog košarkaša? Da li će Vasilije Micić pojačati Crvenu zvezdu?

"Supertalentovanih igrača ima i u ovom timu Zvezde. U našim mladim selekcijama se nalaze najtalentovaniji košarkaši sa ovih prostora. A, što se tiče Vasilija Micića, mislim da postoji obostrana želja, ali o tome ćemo pričati kada za to dođe vrijeme".

Da li će biti pojačanja poslije Nove godine?

"Tim koji pobjeđuje se ne mijenja. Da li će biti pojačanja, prvenstveno zavisi od prijedloga trenera".

Kolike plate imaju igrači, ako nije tajna? Koji od domaćih igrača imaju jednogodišnje ugovore?

"Od domaćih igrača niko nema jednogodišnji ugovor. Ovaj tim je i pravljen na duže staze. A, cio budžet prvog tima, koji uključuje 15 igrača, šest trenera, dva doktora, fizioterapeuta i tim menadžera je 2,2 miliona evra".

Ko je trenutno najplaćeniji igrač?

"Igor Rakočević. Ali, svojim kvalitetom i renomeom koji ima u Evropi, on to i zaslužuje. Moram da naglasim da Igor igra u Zvezdi sa upola manjim ugovorom nego što bi mogao da dobije u bilo kom klubu u Evropi. Povratak u Zvezdu je bila njegova velika želja".

Koji su to biseri koje treniutno imamo i koji će moći da pomognu prvom timu u skorije vrijeme?

"Relativno mladi igrači su Subotić, Lazić, Cvetković, Smiljanić, Milovanović, Mitrović. Tu su još Čvorović, Silađi, Marković, Rebić, Ristić i Đukanović, a vidjećemo šta će još biti sa Milutinovićem i Dimićem. Mislim da je to lijepa perspektiva Zvezde".
EVROLIGA - NAJVEĆA ŽELJA


Kada biste mogli da birate, koji bi od četiri moguća trofeja ove sezone najprije poželjeli?

"Samo plasman u Evroligu, to je najveći trofej".

Da li će biti doveden neki kvalitetniji šuter, koji će moći bolje da odmijeni Majkla Skota? Marko Simonović bio je najavljivan kao veliko pojačanje, a trojke šutira svega 30 odsto.

"Za sve je potrebno vrijeme. Imajmo povjerenja svi zajedno u Marka Simonovića. Ja mu vjerujem i mislim da neće iznevjeriti očekivanja. Bilo bi dobro da je postojala iskrena želja Andreje Miluttinovića da mu se pridruži. Jer, igrača prodaje njegovo igranje, a ne neigranje i tvrdoglavost oko ugovora. Nema garantovanih ugovora za neangažovanje i neiskrenost prema Zvezdi".

Zašto Miloš Dimić igra za Radnički FMP, kad je dečko više puta dokazao da zaslužuje da se nađe u Zvezdi?

"On, nažalost, ne igra ni za Radnički FMP, iako ja mislim da se radi o vrlo perspektivnom igraču. Mora vrlo brzo da pobijedi neke eksterne sile i svoje bubice u glavi, jer ko bi u današnje vrijeme odbio trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, kojim se rješava egzistencija i njegove porodice".
DEBLOKIRAN RAČUN PRIJE TROFEJA


Želim da znam koliki je otprilike dug Zvezde u ovom trenutku i kada će Zvezda biti na pozitivnoj nuli?

"Obaveze KK Crvena zvezda u ovom trenutku su 300 hiljada evra i one će u skladu sa unaprijed pripremljenim planom reorganizacije biti izmirene do 2017. godine. Ali, striktno na osnovu pravosnažnog sudskog rješenja".

Šta se dešava sa starom Crvenom zvezdom? Da li se može očekivati da nakon petogodišnjeg ciklusa ponovo Crvena zvezda bude na adresi Mali Kalemegdan 2?

"Vrlo brzo će Crvena zvezda biti na adresi Mali Kalemegdan 2. Faktičko-sportsko stanje i sada je takvo da imamo jednu Crvenu zvezdu i njen razvojni tim, koji se zove Radnički FMP".

Da li se pregovara sa nekim novim sponzorom? Da li se plate igračima i zaposlenima redovno isplaćuju? Da li je Partizan uplatio svoj dug za Miljenovića? Da li državi dugujemo za porez?

"Kako se rezultati popravljaju, tako se povećava i broj sponzora, što nas posebno raduje. Plate se igračima i zaposlenima redovno isplaćuju, sa eventualnim kašnjenjima od pet do sedam dana. Partizan još nije uplatio obeštećenje za Miljenovića, a kada će - ne zna se. Državi ne dugujemo ništa, sve obaveze, pa i one na osnovu poreza smo izmirili".

Da li sljedeće sezone, ukoliko obezbijedimo plasman u Evroligu, možemo očekivati podizanje kluba na još veći nivo što se igračkog kadra tiče?

"Svake godine ćemo probati da idemo stepenik više, ali isključivo u skladu sa realnim mogućnostima. Nijedna titula ne vrijedi više od stabilnosti kluba. Između titule i deblokiranog računa, uvijek biram deblokiran račun, jer samo tako možemo da dođemo i do trofeja".

Da li gospodine Čoviću možete da dođete u Vrnjačku Banju i pomognete košarkaškom klubu Goč koji ima dugove?

"Umoran sam od sređivanja stanja u klubovima, ali mogu da pomognem sugestijom".
O ARENI, DELIJAMA, FILIPU...


Da li će Zvezda u drugom krugu Evrokupa svoje utakmice igrati u Kombank Areni?

"To zavisi od ekonomsko-finansijskih pokazatelja sa jedne, a sa druge strane od izbora stručnog štaba, u smislu u kojoj hali možemo da ostvarimo veći uticaj navijača i njihove prisnosti sa događajima".

Da li će se praviti hala Crvene zvezde od 12 hiljada mjesta?

"Hoće, kad dođe malo bolje vrijeme".

Da li ste razmišljali o mogućnosti da pustite u slobodnu prodaju ovosezonske dresove?

"Radimo na tome i nadam se da ćemo uskoro imati dresove na prodaju".

Kakvo mišljenje imate o odanosti Delija?

"Zvezdini navijači su ubjedljivo najbolji, ujedno i najodaniji".

Koja vam je omiljena pjesma Delija?

"Ima ih nekoliko, a najdraža mi je ona: Ajde, igraj i bori se… Zapjevušim je svaki put kad je čujem na utakmicama. To je mnogo lijepa pjesma i čini mi se da u dvorani stvara posebnu atmosferu".

Mnogo pozdrava i za Filipa Čovića, koji je napravio gest vrijedan poštovanja. Mislim da je zvezdaška javnost bila izuzetno nekorektna prema njemu.

"Hvala, ali moj životni moto je zasnovan na veoma jasnim principima i ja ih neću mijenjati ni kada su moji najmiliji u pitanju. Žao mi je samo što je Filip ispao žrtva napada onih koji meni ne mogu ništa. Ali, kako vi rekoste, to je ambijent u kome mi živimo. Ovde se uspjeh ne prašta".

Da li sa Filipom nekada igrate basket?

"Na žalost to nisam uspio skoro da uradim. Međutim, prošle godine, pred dolazak Pešića, igrali smo basket '3 na 3' na terenima u Košutnjaku. U jednoj ekipi igrali su Filip, Zarić i Smiljanić, a ja sa dvojicom momaka sa DIF-a. Pobijedili smo u tri basketa, puštali su me da šutiram pa sam ih kaznio, rijetko sam promašivao".

Kompletan intervju navijača sa Nebojšom Čovićem možete pročitati na zvaničnom sajtu kluba!

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC