• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Deseta pobjeda Igokee

Lider regionalne košarkaške ABA lige ostvario deseti trijumf u šampionatu, pošto je slavio u Novom Mestu protiv Krke 83:63.

 ABA: Deseta pobjeda Igokee Izvor: MONDO

Vodeći tim regionalne košarkaške ABA lige, aleksandrovačka Igokea ne šali se sa svojim protivnicima, već im polako počinje nabijati kompleks najjače ekipe.

Nova “žrtva” je slovenačka Krka koja se “držala” 25 minuta, ali je na kraju pognutih glava napustila parket u dvorani koja nosi naziv po legendarnom gimnastičaru Leonu Štukelju.

Igokea je na kraju ubjedljivo slavila sa 83:63 (20:17, 17:17, 14:23, 12:26) razlike, iako početak susreta nije obećavao dobro izdanje gostiju. Krka je povela 7:0 , ali su se gosti trgli i ubrzo uspostavili ravnotežu, najviše zahvaljujući Amerikancima Hemondsu i Edvardsu, koji su bili potpomognuti Joksimovićem.

Sve do 25. minute igralo se praktično koš za koš, a onda je uslijedila serija gostiju koja je bukvalno trajala do kraja susreta. Kod 43:43 Štemberger je pogodio trojku, a zatim su se nadovezali Jorović i Komatina, tako da je treći period igre završen 51:57.

Do kraja meča prednost gostiju se konstantno povećavala, a najveća je bila ona na kraju meča  63:83. I ovaj put Aleksandrovčani su briljantno odigrali treću četvrtinu, još jednom potvrdivši da su tim koji psihološki najbolje prebrodi period na velikom odmoru. Igokeu su do pobjede predvodili Jorović sa 16 i Hemonds sa 13 poena, a njima uz rame bili su Dozet i Joksimović sa po 12. Kod domaćih jedini dvocifreni bili su Lalić sa 11 i Vladović sa 10 poena.

Aleksandrovčani su i dalje usamljeni na vodećoj poziciji na tabeli sa 10 pobjeda i samo dva poraza. U narednom 13. kolu, koje je ujedno posljednje u prvom dijelu sezone, Igokea u Laktašima dočekuje zagrebačku Cibonu.

REZULTATI 12. KOLA:

Krka Igokea 63:83 (37:34)
Radnički - Split 72:63 (32:34)
Budućnost - Crvena zvezda Diva 72:63
Zadar - Solnok

u nedjelju

Cibona - Cedevita (17.00)
Partizan mt:s - MZT Skoplje (19.00)
U ponedeljak
Široki - Olimpija (20.30)

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC