• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda prizemljena u Podgorici

Budućnost lako i ubjedljivo pobijedila crveno-bijele: 72:63. Bolan kraj Zvezdine serije od 11. uzastopnih pobjeda.

  ABA: Zvezda prizemljena u Podgorici  Izvor: MONDO

Crvena zvezda Diva već osam godina ne zna da pobijedi u Podgorici.

Na terenu gdje čeka uspjeh od 2004. godine izgubila je i u subotu uveče. Apsolutno zasluženo.

Budućnost - Crvena zvezda 72:63 (18:14, 20:12,15:10,19:27)

Spremna ekipa Dejana Radonjića izašla je na teren sa jasnom idejom i planom kako da zaustavi najbolji napadački tim ABA lige. I uspjela da ga ostvari, uprkos uobičajeno lošem procentu šuta (7/24 za tri, 9/16 sa bacanja).

Dobra odbrana od Zvezdinih pročitanih akcija i kontrola skoka omogućili su domaćima da već krajem prvog poluvremena steknu prvu značajnu prednost. Strahinja Milošević efektno je zakucao preko Bojana Subotića za 30:20, a potom je Demarkus Bost pogodio za do tad najveću razliku na meču - 32:20.

Drugo poluvrijeme nije donijelo drugačiju sliku na terenu. Sve do finiša.

Domaći su odmah po izlasku na parket nastavili gdje su stali i već za pet minuta stekli 20 poena prednosti (48:28). Period Zvezdine loše igre bio je prekidan tek na momente, a pogrešno dosuđen faul pri blokadi Majka Skota bio je jedan od dva najljepša momenta na utakmici.

Vlada Vukoičić naredio je sredinom treće dionice svojim igračima da igraju zonsku odbranu, što bi im i donijelo bolji rezultat da nisu katastrofalno šutirali (19/42 za dva, 4/11 za tri) i dekoncentrisano istrčavali kontre (Savović dodavao loptu protivnicima, Radivojević promašio tri ulaza preko igrača...).

Koliko gosti nisu bili usredsređeni pri šutu govori i podatak da je čak i godinama precizni Igor Rakočević jednom prilikom promašio dva bacanja uzastopno, par minuta prije nego što je sredinom završne četvrtine (34. minut) ubacio prvu trojku za svoj tim.

Tek u posljednjih pet minuta Zvezda je počela da šutira precizno kao na prethodnim utakmica, pa je serijom 14:4 uspjela samo da koliko-toliko ublaži poraz. Svaki njen napad na vođstvo "krotio" je najefikasniji igrač utakmice Džerald Li (22, 10/11 za dva), mirnim pogocima ispod koša.

U poraženom timu učinkom su se izdvojili Rakočević (18, 4 as) i Boris Savović (12, 10 sk).

BUDUĆNOST: V. Mihailović 1, M. Popović 14 (4/9 za tri), M. Milošević, S. Milošević 8 (4/4 za dva, 7 sk, 5 as, 3 ukr), M. Mugoša, Li 22 (10/11 za dva), Vitkovac 3, Bunić 6, A. Popović 7 (7 sk), Ivanović 8, Ivanov, Bost 2 (4 sk).

ZVEZDA: Cvetković 2, Braun 2, Subotić 2, Rakočević 18 (4/8 za dva, 1/2 za tri, 4as), Mitrović, Lazić, Simonović 4, Savović 12 (4/7 za dva, 1/2 za tri, 10 sk), Katić 9 (5 sk), Radivojević 5, Nelson 7 (4 sk), Skot 2

Crveno-bijeli u narednom kolu, za nedjelju dana, na svom terenu dočekuju Radnički, koji je ranije u subotu na svom terenu pobijedio Split.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC