• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Igraćemo "na nož" sa Zvezdom

Trener Radničkog iz Kragujevca ne gleda "u zube" pobjedi svog tima nad Splitom i očekuje početak serije teških utakmica. "Sa nama se nikad ne zna".

  Nikolić: Igraćemo "na nož" sa Zvezdom  Izvor: MONDO

I prije 12. kola ABA lige bilo je jasno da će okršaj Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca biti jedan od najvažnijih jesenjih duela obje ekipe. Od subote je to još jasnije.

Obje ekipe dočekaće naredno kolo sa skorom od sedam pobjeda i pet poraza, pa će beogradska publika imati priliku da vidi derbi u pravom značenju te riječi.

Kragujevčani su u subotu pobijedili Split i produžili niz utakmica bez poraza na svom terenu. Iako nisu blistali, Teriko Vajt i drugovi izborili su izuzetno važan trijumf.

"Često ponavljam - nema slabog protivnika u ABA ligi. Da su došli sa Vujčićem možda bi i pobijedili. Split je jako žilava ekipa, a mi smo ih potcijenili. Nije došao najbolji igrač, pa smo olako ušli u utakmicu. Bilo je dosta oscilacija, nismo se snašli protiv zone. Možda sam i ja kriv jer sam stavio Borisova na poziciju četiri, što inače ne igra, pa sam tako napravio konfuziju", rekao je trener Radničkog Miroslav Nikolić poslije meča i podvukao:

"Na početku je izostala borbenost i potrebna energija, ali na kraju - pobjedi se u zube ne gleda. Važno je da Radnički ide na gore, pratimo ritam koji vodi ka vrhu Lige. Nadam se da ćemo ući među šest najboljih ekipa na kraju sezone".

Dva sata poslije njegovih izabranika na parketu su se našle i ekipe Budućnosti i Crvene zvezde. Pobjednik je, kao i prethodnih osam godina, bio dobro poznat.

Šampion Crne Gore prilično je lako izašao na kraj sa najboljom ofanzivnom ekipom lige, a Nikolić smatra da tim Vlade Vukoičića ima dobru "hemiju". Međutim, ne vidi razlog za strah.

"Mi sada dobro stojimo, jaka smo ekipa takođe, igraćemo 'na nož' u Beogradu. Ko je bolji - neka pobijedi", rekao je on.

"Pred nama je težak raspored, sem Zvezdi gostujemo i Olimpiji, pa nam dolazi Cedevita za kraj kalendarske godine. Narednu godinu otvaramo sa trenutnim liderom Igokeom. Ali sa nama se nikad ne zna, možemo i da pobijedimo u svim ovim utakmicama jer imamo kvalitet. Možda i nas neko potcijeni na gostovanjima koja slijede. U ovoj sezoni definitivno svako svakoga može da pobijedi na Jadranu", istakao je iskusni trener i objasnio da se u tu tezu uvjerio gledajući neočekivano dobre igre MZT Skoplja.

Crvena zvezda suočiće se prije okršaja sa Radničkim i sa Kahasolom na svom terenu, u posljednjem meču prve faze Evrokupa, u kome neće biti rezultatskog značaja za predstavnika Srbije.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC