• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Loša odbrana, pogrešan napad

Kapiten Crvene zvezde smatra da ekipa u porazu od Budućnosti u subotu nije pokazala svoje pravo lice. Čestitke Podgoričanima.

  Rakočević: Loša odbrana, pogrešan napad  Izvor: MONDO

Igor Rakočević je kao bivši prvotimac Budućnosti dočekan u "Morači" aplauzima i poklonom, kao i Marko Simonović.

Kada je počela utakmica, ipak nije bilo popusta za goste iz Beograda, pošto je ekipa Budućnosti odigrala znatno borbenije i efikasnije. Konačan rezultat 72:63 čak je i povoljan po crveno-bijele, s obzirom na to da su u trećoj četvrtini bili i na "minus 22".

"Čestitam ekipi Budućnosti na zasluženoj pobjedi, pokazali su veću želju i motiv", rekao je Igor Rakočević i zahvalio se domaćinu na "lijepom gestu".

On smatra da je Zvezda od prvog minuta igrala previše nervozno i da nije radila ono što je bilo dogovoreno prije utakmice.

"Nismo spuštali loptu u reket, gdje je trebalo da iskoristimo njihovu 'tanku' centarsku liniju. Nismo igrali dobro ni u odbrani. Tek u drugom poluvremenu smo pokazali reakciju zonom, čime smo uspjeli samo da smanjimo razliku. Za nešto više smo morali da se probudimo koji minut ranije", ističe Zvezdin veteran.

Rakočević je dodao da su crveno-bijeli poslije 11 uzastopnih pobjeda malo popustili, ali da uz pravilan pristup mogu brzo da se vrate na željeni "kurs".

"Ovo nije bilo naše pravo lice. Poraz bi trebalo da nam bude opomena, da ubuduće radimo jače i da opet uđemo u seriju pobjeda".

Vlada Vukoičić izjavio je da njegov tim "nije ličio na sebe" i deo zasluga za to pripisao angažovanom nastupu domaćina.

"Budućnost je igrala kvalitetno u odbrani i onemogućila nas da neke ideje za ovaj meč sprovedemo na terenu. Zbog toga smo bili nervozni i dali smo mali broj poena. U prvom poluvremenu nismo uspjevali da postavimo odbranu, jer su sve 'ničije' lopte završavale u rukama rivala, koji je davao lake poene iz kontri".

Trener Zvezde smatra da je u drugom poluvremenu ekipa nastavila da pada na psihološkom planu i da je tek stajanjem u zonsku odbranu dobila određeni pomak.

"Budućnost zna da igra na rezultat. Njeni igrači bili su motivisani, pokazali su veću volju, a to je prvi preduslov da se dobije meč".

Crveno-bijeli će u srijedu, kroz rezultatski beznačajan duel sa španskim Kahasolom, pokušati da se oporave i pripreme za derbi 13. kola, u Pioniru protiv Radničkog. Oba tima imaju skor 7-5 i dijele četvrtu, petu i šestu poziciju sa Budućnošću.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC