• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Joksimović: Svlačionica je svetinja

Igokea potvrdila lidersku poziciju pobjedom u Novom Mestu sa 20 poena razlike. "Obezbijedili smo opstanak", kaže iskusni bek.

  Joksimović: Svlačionica je svetinja  Izvor: MONDO

Nebojša Joksimović, nekadašnji reprezentativac Slovenije, proveo je gotovo čitavu karijeru na prostorima bivše SFR Jugoslavije.

U rodnom gradu igrao je za Koper, zatim za Pivovarnu Laško, četiri sezone za Hemofarm (2005-09), da bi tek onda, u 28. godini, odlučio da se oproba u inostranstvu.

Jednu sezonu proveo je u Lokomotivi Kuban i Skavoliniju, a od ljeta 2010. je u Igokei, sa kojom trenutno važi za "hit" sezone u ABA ligi.

Tim iz Laktaša prije 10 dana je potvrdio kvalitet pobijedivši Partizan 73:50, a nije se dobro provela ni Krka na domaćem parketu (63:83). Igokea je sa skorom 10-2 usamljena na čelu tabele, s obzirom na raspored (Cibona i Široki kod kuće, Budućnost u gostima), mogla bi da uđe kao lider i u novu, 2013. godinu.

"Planirali smo da se borimo za opstanak u ligi, a taj cilj smo definitivno ostvarili subotnjom pobjedom u Novom Mestu. Ne bi trebalo mnogo da poletimo, ni da kujemo velike planove, jer još nismo ni na polovini takmičenja, ali svaku priliku ćemo zgrabiti sa obje ruke", rekao je Joksimović portalu kosarka.si.

Visok plasman objasnio je, između ostalog, harmonijom koja vlada u timu.

"Nismo opterećeni individualnom statistikom. U napadu uvijek tražimo slobodnog igrača, ili onog ko je u najboljoj poziciji za šut. Podržavamo se, svlačionica je svetinja. Uz to smo zadržali kostur ekipe iz prošle sezone, a doveli momke koji su se odlično uklopili igračkim kvalitetom, ali i karakterom".

Igokea je lako mogla da ima i stoprocentan učinak. Izgubila je od Cedevite rezultatom 78:76, a od Zadra 61:60.

"Biće još poraza. Oni su neizbježni u ovako napornom ritmu utakmica. Naša želja je da dovedemo Evropu u Laktaše, za šta bi nam bilo dovoljno da završimo ligu na petom ili šestom mjestu. To bi bio odličan rezultat", smatra Joksimović.

On je dodao da ugovori košarkaša Igokee nisu veliki, ali da plate stižu bez kašnjenja.

Ekipu uglavnom čine stariji igrači, kojima potpuno odgovara život u Laktašima.

"To je mirno mjesto, sa oko 15.000 stanovnika. Tu živimo, družimo se, sve je posvećeno košarci. Ako se nekada uželimo gužve, Banjaluka je blizu", izjavio je Joksimović za kosarka.si.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC