• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Nije strašno ako ne prođemo

Trener Partizana mt:s ponovio da je Bamberg favorit u potencijalno odlučujućoj utakmici za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

  Vujošević: Nije strašno ako ne prođemo  Izvor: MONDO

Košarkaši srpskog prvaka nalaze se u nezgodnoj poziciji uoči gostovanja u Njemačkoj, s obzirom na to da im ni pobjeda ne garantuje četvrto mjesto i prolaz dalje.

U trouglu ekipa sa identičnim skorom (2-7), crno-belima je u četvrtak uveče neophodna i pobjeda bezbrižnog Bešiktaša nad Lijetuvos Ritasom (u Istanbulu), dok Litvanci mogu dalje samo ako pobijede i oni i Partizan!

Jedino Bambergu plasman ne zavisi od drugih...

"Utakmica u Istanbulu nas ne zanima mnogo i potrudićemo se da što manje razmišljamo o njoj. Imam mlad tim, koji je u Evroligi do sada nastupao na zadovoljavajući način. Plasman u Top 16 fazu nije nešto što nas opterećuje. Ako uspijemo, biće sjajno, ako ne - neće biti strašno", rekao je Duško Vujošević uoči puta za Njemačku.

Koliko je Bamberg nezgodna ekipa, crno-bijeli su osjetili u prvom duelu takmičenja, kada je njemački tim napravio preokret u posljednjoj četvrtini (22:10) i šokirao 7.000 navijača u Pioniru.

"Oni su na svom parketu favoriti. Osovinu tima čine im Slovenac Nahbar i Slovak Gavel, a Amerikanac Kris Fleming je odličan trener, koji zna da pripremi ekipu", naveo je trener crno-bijelih i podsjetio da će i domaćin osjećati psihološki pritisak.

"I Bambergu je ova utakmica odlučujuća za drugu fazu. Značaj utakmice je svima jasan, ali on ne smije da blokira ekipu. Ne idemo tamo da bismo sami sebe dobili, nego sa velikom željom da napravimo dobar rezultat".

Što se tiče sastava, Dejan Musli počeo je da trenira, ali je Vujošević rekao da je pitanje koliko će moći da pruži i kakve je posljedice ostavio virus, koji ga je mučio prethodnih dana.

Musli je u nedjelju propustio duel sa MZT Skopljem, a bio je bolestan još prije utakmice sa Barselonom.

Njegova eventualna manja minutaža otvoriće prostor za 17-godišnjeg Nikolu Milutinova. On nije želio da prognozira ishod, ali je obećao veliku borbu u Njemačkoj.

"Učinićemo sve što možemo da pobijedimo borbeni tim Bamberga i uz dobar rezultat iz Istanbula napravimo veliki uspjeh", rekao je Milutinov.

Vujošević je prije nekoliko dana izjavio da bi "uvijek izabrao" plasman u Top 16, ali da će i eventualna eliminacija imati svojih dobrih strana - prije svega više vremena za pripremu mečeva u ABA ligi, koja ove sezone ima ogroman značaj zbog direktne prohodnosti u Evroligu.

PAROVI POSLJEDNJEG KOLA:
(četvrtak, 20.45)

Barselona - CSKA
Bešiktaš - Lijetuvos Ritas
Bamberg - Partizan mt:s

TABELA: Barselona 9-0, CSKA 8-1, Bešiktaš 4-5, Partizan 2-7, Lijetuvos Ritas 2-7, Bamberg 2-7.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC