• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli spremni za "meč sezone"

Košarkaši Partizana m:ts otputovali su na utakmicu posljednjeg kola prve faze Evrolige, protiv njemačkog Bamberga (četvrtak, 20.45).

 Crno-bijeli spremni za "meč sezone" Izvor: MONDO

Crno-bijelima je za plasman u Top 16 potrebna pobjeda, kao i da Lijetuvos Ritas izgubi od Bešiktaša u Istanbulu.

"Naravno da smo spremni. U glavi nam je samo da pružimo sve od sebe i probamo da odemo dalje, što bi bio veliki uspjeh za ovu ekipu. Ne zavisimo samo od svog rezultata, nadamo se pozitivnom ishodu u Istanbulu, ali ne razmišljamo o tome. Želimo samo da pobijedimo Bamberg", rekao je kapiten crno-bijelih Vladimir Lučić, uoči polijetanja sa aerodroma "Nikola Tesla".

Igrači Partizana i članovi stručnog štaba u srijedu prije podne su odletjeli za Frankfurt, a odatle im je do Bamberga trebalo dva i po sata vožnje autobusom.

Lučić je čuo da crno-bijele u Njemačkoj čeka "vruć" teren, ali ističe da sigurno "nije ni blizu atmosfere u Pioniru".

"Poslije nas imaju najbolju publiku u grupi, ali najveća prednost im je što igraju svih 40 minuta. To su pokazali u Beogradu kada su nas u posljednja dva minuta prestigli, iako smo mi vodili sve vrijeme. Želimo da cio meč odigramo u kontinutitetu i bez oscilacija".

Dragan Milosavljević, jedan od najiskusnijih među crno-bijelima, priznaje da ekipa osjeća psihološki pritisak, međutim...

"Na njima je možda i veći pritisak, pošto igraju na domaćem terenu. Biće jako teško, imaju sjajne šutere i znaju da iskoriste pad koncentracije protivnika, kao što je bilo protiv nas u Beogradu. Naravno, mi smo spremni i idemo na pobjedu".

Partizan je kao gost u Evroligi posljednji put pobijedio Armani u Milanu, prošle sezone, kada je u timu bio i Nikola Peković. Danilo Anđušić vjeruje da bi serija poraza mogla da bude prekinuta u četvrtak uveče.

"Tada smo preokrenuli rezultat, a sada bih više volio da bude bez toga. Ako je moguće da vodimo sve vrijeme", rekao je uz osmijeh 21-godišnji bek.

"Spremni smo i mislim da smo sazrili da dobijemo najvažniji meč u Evroligi ove sezone. Samo nas pobjeda vodi dalje i idemo na nju. Probaćemo da odigramo što je bolje moguće", dodao je on.

Putovanje u Bamberg je prvo od četiri uzastopna gostovanja košarkaša Partizana. Oni u petak direktno lete u Budimpeštu, na duel sa Solnokom u Jadranskoj ligi, a potom će igrati još u Zadru i Novom Mestu.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC