• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Povuci, potegni, izgubi Zvezda!

Crveno-bijeli nisu uspjeli da završe prvu fazu Evrokupa sa stoprocentnim učinkom. Kahasol slavio i otišao dalje - 70:76 (12:25, 24:21, 16:15, 18:15).

 EVROKUP: Povuci, potegni, izgubi Zvezda! Izvor: MONDO

Poraz Crvene zvezde Diva za kraj prvog dijela takmičenja!

Rezultatski nevažan, jer su Vlada Vukoičić i ekipa već imali prvo mjesto u "džepu", ali igra je svakako mogla da bude bolja. I moraće da bude, ako crveno-bijeli misle da ostvare zacrtane ciljeve, prije svega u ABA ligi.

Što se tiče Evrokupa, u Last 16 fazi (9. januar - 20. februar) će im rivali biti ruski Uniks (trener Aco Petrović), turski Galatasaraj (Milan Mačvan) i njemački Ulm.

Pored Zvezde (skor 5-1) u dalje takmičenje iz grupe H se plasirao i Kahasol (3-3), dok je Sasari (2-4) propustio veliku šansu, ubjedljivim porazom od Orleana (2-4) na svom parketu - 71:95.

Statistički najbolji pojedinac u beogradskom timu bio je Raško Katić (12p, 5sk, 5as), mada je i on u finišu napravio nekoliko grešaka, kojima je možda koštao Zvezdu preokreta.

"Dvocifren" je bio još samo Majk Skot sa 10 poena, ali su se u strijelce upisali svi osim Luke Mitrovića.

Goste iz Sevilje predvodili su Luka Bogdanović sa 16 poena i pet skokova, Džon Holand sa 14, Huan Triguero sa 11 i Tomaš Satoranski sa 10.

Milenko Tepić imao je pet skokova i dvije asistencije, bez poena, a mladi Nikola Radičević dva poena i dvije asistencije.


Crveno-bijeli su se poslije subotnjeg poraza u Podgorici "zarekli" da će se iskupiti već na sljedećoj utakmici, a u toj namjeri ih je podržalo nepunih pet hiljada navijača, uprkos lošem vremenu.

Probala je Zvezda da stavi Kahasol "pod svoje" brzinom i efikasnošću, kao što je uradila Orleanu i Sasariju, ali su gosti bili spremniji za takav način igre. Evidentno su bili rasterećeniji i znatno više raspoloženi za igru.

Već sredinom prve četvrtine su serijom od 9:0 poveli sa 9:18, a krajem tog dijela igre i sa 11:25.

Prvo poluvrijeme proteklo je u igri na mahove (Majk Skot) crveno-bijelih u napadu, ali zato u dosta slaboj odbrani, koju je Kahasol "bušio" i kombinacijama u reketu i šutom sa distance. Najmanja razlika zabilježena je baš pri odlasku na odmor - 36:46, a prije toga je bilo i "minus 15"!

U drugom poluvremenu je Zvezda u velikoj mjeri dotjerala odbranu u red, međutim, na drugoj strani terena nije bilo dovoljno koncentracije, mudrosti, pa ni samopouzdanja za preokret.

Kahasol je odbijao nalet za naletom, baškario se na desetak poena viška, sve do 34. minuta, kada je Katić prvi put smanjio na "minus četiri" (60:64).

Imali su crveno-bijeli mnogo prilika da prelome rezultat u svoju korist, međutim, u brzini su jednostavno previše griješili. Rakočević je 33 sekunde prije kraja poentirao za 68:71, gosti pogodili jedno od dva slobodna bacanja, da bi posljednja nada u pobjedu otišla sa promašajima Bojana Subotića pod košem...

Zvezda je prvi put od sredine oktobra "vezala" dva poraza, a već u subotu očekuje je derbi ABA lige sa Radničkim iz Kragujevca. Poslije toga će do kraja 2012. ugostiti još Split i Zadar.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC