• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović i Tepić: Uvijek je lijepo kod kuće

Srbi u dresu Kahasola priznali da su pali u euforiju zbog dolaska u Beograd. Drago im je što su je pretočili u dobru igru i pobjedu nad Zvezdom.

 Bogdanović i Tepić: Uvijek je lijepo kod kuće Izvor: MONDO

U svlačionici i na klupi Kahasola srpske riječi mogu se čuti skoro podjednako koliko i engleske. Naravno, manje od španskih.

Trio srpskih igrača u dresu tima iz Sevilje (Luka Bogdanović, Milenko Tepić i mladi Nikola Radičević) ima značajnu ulogu u viziji igre iskusnog trenera Aita Garsije Renesesa.

To je dokazano i u srijedu uveče, u pobjedi njegovih izabranika nad Crvenom zvezdom DIVA.

Luka Bogdanović (27), proveo je uz Tomasa Satoranskog najviše vremena na terenu (29 minuta), ubacivši najviše poena za svoj tim - 16 (4/5 za dva, 2/8 za tri), uz pet skokova.

Navijači kluba za koji je 2002. godine debitovao u seniorskoj konkurenciji nisu ga dočekali aplauzom. Na početku i na kraju utakmice zviždali su svaki put kada je probacio loptu kroz obruč.

Međutim, pobjeda kojom je Kahasol obezbijedio plasman u Last 16 fazu veoma ga je odobrovoljila.

"Prvi put sam igrao u Pioniru od kad sam otišao iz Srbije, tako da sam pao u euforiju i zbog dolaska u Beograd i zbog nastupa u ovoj dvorani, ali se sve to pretočilo u dobru igru i drago mi je zbog toga", rekao je poslije utakmice.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Partizana, Le Mana, Huventuda i Roana bio je spreman i za bolju igru domaćina.

"Znali smo šta nas očekuje u smislu atmosfere i u smislu toga da je Zvezda u jako dobrom momentu u posljednjih mjesec i po dana... Nismo se pretjerano nadali da imamo šanse za pobjedu, samo smo željeli da odigramo što bolje možemo pošto u posljednjih nekoliko utakmica stvarno dižemo nivo igre. Mislim da smo iz te rasterećenosti dosta dobro otvorili meč i držali do treće četvrtine neko vođstvo od desetak poena razlike. U posljednjoj je Zvezda zaigrala bolje, došla do neizvjesnosti, ali mi smo već bili sigurni u šutu, pogađali penale i na kraju zasluženo slavili", dodao je Beograđanin.

Bogdanović ove sezone sličnu minutažu ima i u prvenstvenim utakmicama. U 11 kola prosječno je igrao 24 minuta i postizao 9,3 poena, uz tri skoka. Međutim, Kahasol je tim iz "donjeg ACB doma". Uprkos plasmanu u Evrokupu, stvarnost u elitnom španskom takmičenju ruži mu stvarnost.

Tim iz Sevilje poslije 11 mečeva zauzima 16. od 18 pozicija na tabeli.

"U Evrokupu smo uspjeli da prođemo u narednu fazu, ali u ACB ligi imamo jako loš start, ako poredimo sa prošlom godinom. Međutim, dobili smo Bilbao u gostima u posljednjoj utakmici, sad imamo niz od tri-četiri utakmice sa ekipama sa dna tabele, gdje bismo mogli da se priključimo sredini, ako dobijemo veći dio tih utakmica. U tom slučaju ne otpisujem ni borbu za plasman u plej-of u drugom dijelu sezone", naveo je on.

Bogdanović je posljednji od igrača ušao nakon utakmice u svlačionicu svog tima. Razgovarao je sa nekoliko predstavnika medija, pozdravljao se sa momcima iz obezbjeđenja, ćaskao sa Raškom Katićem, zaposlenima u Zvezdi...

Poput njega, tražen je bio i Milenko Tepić (25).

Novosađanin koji je punu afirmaciju stekao u dresu Partizana, a potom nastupao i za Panatinaikos, proveo je na parketu dvorane Pionir 16 minuta i nije uspio da upiše svoje ime u listu strijelaca. Promašio je sva četiri šuta za dva poena, imao dvije asistencije, a u odbrani je uhvatio pet lopti poslije promašaja domaćih.

"Drago mi je da smo dobili. Uvijek mi je drago mi je kad dođem u Srbiju...", počeo je kratku priču sa novinarima.

Iako u Španiji ne igra na Bogdanovićevom nivou (prosječno bilježi 3,8 poena), dobro zna da mora bolje. Kao i cio tim.

"Igramo bolje u posljednjih mjesec dana nego na početku sezone, uspjeli smo da prođemo u drugu fazu Evrokupa, a sada nam je bitno da se okrenemo španskom prvenstvu. U ACB ligi očekuje nas dosta lakši raspored nego na početku i iskreno vjerujem da ćemo to iskoristi da popravimo naš plasman", rekao je Tepić.

Još jedan duel sa crveno-bijelima u Beograd (prvi u dresu španskog kluba) pamtiće i po lakšoj povredi.

Kraj duela sa crveno-bijelima dočekao je sa flasterom na bradi.

"Dobio sam udarac, sve u žaru borbe, ništa strašno", objasio je reprezentativac Srbije.

Kahasol će u Last 16 fazi Evrokupa igrati u Grupi K, uz Lokomotivu Kuban, Spartak Sankt Peterburg i Stelmet.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC