• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: I Niksi razbili traljave Lejkerse

Kobi Brajant i saigrači pali i u Medison Skver Gardenu. Najbolji početak Njujorka u posljednjih 12 godina.

  NBA: I Niksi razbili traljave Lejkerse  Izvor: MONDO

Spektakularni povratak Njujork Niksa u svoju dvoranu, koju neće napuštati u narednih šest utakmica. Pobijedili su Lejkerse 116:107 i potvrdili da su ove sezone nepobjedivi na svom parketu.

Blistao je Karmelo Entoni, postigavši 30 poena (čak 22 u prvoj četvrtini), a njegovi saigrači odbranili su prednost iz prvog poluvremena (19 poena) uprkos tome što njega nije bilo na parketu u finišu.

Poslije prodora i duela u skoku sa Dvajtom Hauardom nezgodno i bolno pao je na zemlju. Izvrnuo je zglob, pa je odmah (sredinom treće dionice) morao u svlačionicu, ali je brzom reakcijom ljekarskog tima utvrđeno da nije ozbiljnije povrijeđen. Na terenu je proveo 22:55 minuta, a u posljednje dve utakmice postigao je 75 poena, čak i povrijeđen.

Niksi su meč počeli kao najbolja šuterska ekipa u ligi. U prosjeku šutiraju za tri poena više od 29 odsto, a taj epitet opravdali su i u noći između četvrtka i petka. Pogodili su 12 trojki iz 25 pokušaja. Stiv Novak četiri iz pet šuteva.

Meč je "prelomljen" već u prvoj dionici. Zahvaljujući sjajnoj igri Entonija (u tom periodu šutirao 8/9) domaći su poveli 41:27. "Jezerdžije" jesu uspjele šest minuta prije kraja da priđu na deset poena zaostatka, ali nisu imale snagu za preokret.

"Želio sam da ih pobijedim. Želio sam da pobijedim Lejkerse... To nije imalo nikakve veze sa Majkom (Dantonijem, bivšim trenerom Niksa)", izjavio je Entoni poslije meča.

Blistali su i njegovi saigrači - Rejmond Felton ubacio je 19 poena, a Džej-Ar Smit i Tajson Čendler (bez promašaja iz igre) po 18.

U poraženom timu najbolji je bio Kobi Brajant. Predvodio je svoj tim sa 31 poenom, ali za njim ostaje prilično negativna statistika ove sezone. Lejkersi trenutno imaju skor 1-11 kada on postigne više od 30 poena.

Priliku da poprave katastrofalnu formu imaće na gostovanjima Vašingtonu i Filadelfiji. Nikse očekuje serija utakmica na svom terenu, a u njenoj prvoj polovini odmjeriće snagu sa Klivlendom, Hjustonom i Bruklinom.

Svoju dvoranu napustiće na Božić po Gregorijanskom kalendaru, kada će gostovati upravo Lejkersima.

Njujork je pobijedio u osam od posljednjih devet mečeva i tako popravio svoj skor na 17-5. Tim iz Los Anđelesa doživio je i četvrti uzastopni poraz, šesti u posljednjih sedam utakmica.

Uzbudljiv je bio i okršaj Portlanda i San Antonija.

Ruki Demijan Lilard (22 godine, 191 cm) predvodio je domaće do trijumfa (98:90) impresivnim učinkom od 29 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Šesti pik sa ovogodišnjeg drafta i najbolje rangirani izdanak Univerziteta Veber Stejt imao je veliku pomoć u Lamarkusu Oldridžu (22 poena) i Džej Džej Hiksonu (po 12 poena i skokova).

Toni Parker bio je najbolji u gostujućem timu, sa 21 poenom i pet asistencija. Međutim, ni Dankanovih 16 poena nije bilo dovoljno za dostizanje i prestizanje Portlandove prednosti u posljednjoj dionici.

Na početku četvrte četvrtine Blejzersi su vodili 83:71, ali su "mamuze" uspjele da trojkom Denija Grina zaokruže seriju 11:6 i približe se rivalu na "minus tri" (88:91). Međutim, Portland je potom ubacio sedam od preostalih devet poena i ostvario vrijednu pobjedu.

U prvom meču večeri Šarlot Bobketsi pali su na gostovanju u Atlanti (90:113).

Sjajno veče imao je rezervista domaćih Devin Haris, ostvarivši najbolji ovosezonski učinak - 20 poena.

"Očigledno je sjajno kada pobijediš San Antonio u direktnom prenosu na nacionalnoj televiziji... To je dobro za tim, dobro za sve... Međutim, imamo do kraja sezone da odigramo još 60 utakmica", rekao je trener Portlanda Teri Stots.

San Antonio (18-6) počeo je utakmicu sa drugim najboljim skorom ove sezone, i najboljim učinkom u gostima (11-3). Međutim, nisu imali odgovor za Lilarda.

"Uradio je veliku stvar... Napravio je sjajan posao na terenu i radio sve - pogađao, dodavao, skakao... Bilo ga je svuda", rekao je Nikolas Batum poslije utakmice.

TABELE:

ISTOČNA KONFERENCIJA: Njujork 17-5, Majami 14-6, Atlanta 14-6, Čikago 12-9, Bruklin 12-9, Boston 12-9, Milvoki 11-9, Filadelfija 12-10, Indijana 11-11, Orlando 8-13, Šarlot 7-15, Detroit 7-17, Klivlend 5-18, Toronto 4-19, Vašington 3-16

ZAPADNA: Oklahoma 18-4, San Antonio 18-6, Memfis 14-5, Klipersi 16-6, Golden Stejt 15-7, Juta 13-10, Minesota 10-9, Dalas 11-11, Denver 11-12, Hjuston 10-11, Portland 10-12, Lejkersi 9-14, Finiks 8-15, Sakramento 7-14, Nju Orleans 5-16.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC