• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lučić: Loš početak odveo u poraz

Kapiten ekipe istakao da su crno-beli ove sezone u Evroligi "imali previše šansi" da se plasiraju u Top 16 fazu.

  Lučić: Loš početak odveo u poraz  Izvor: MONDO

Vladimir Lučić dao je sve od sebe, kao i svi ostali košarkaši Partizana mt:s. Nije bilo dovoljno, kao ni na nekim prethodnim utakmicama.

"Imali smo previše šansi ove sezone, tri poraza u produžetku, u prvom meču sa Bambergom 38 minuta vođstva, pa poraz. Praktično, jednu ili dve utakmice u Evroligi da kažem da smo baš izgubili. Skupo smo prodali kožu i dostojno se oprostili od Evrope", rekao je Lučić poslije utakmice u Bambergu.

Njemački prvak takmičiće se u Top 16 zahvaljujući pobjedi od 92:90, nakon 45 minuta košarke.

"Malo je falilo da napravimo veliki uspjeh za ovako mladu ekipu. Vjerovali smo da će raniji porazi da se vrate, ali to se nije desilo ni večeras. Mislim da je najveći problem to što smo loše otvorili utakmicu, oni su stekli 15-16 poena prednosti na domaćem terenu i na kraju zahvaljujući tome pobijedili", kazao je kapiten Partizana.

On je odgovorio da bučna publika nije uticala na slabiji start crno-bijelih.

"Mislim da smo svi navikli i pokazali da igramo dobro i na gostujućim terenima. Lošije smo ušli u utakmicu iz ne znam kojeg razloga. Do kraja smo se borili maksimalno, ali šta sad da kažem..."

Plejmejker Leo Vesterman imao je naduvenu usnu od udarca zadobijenog u poslednjoj odbrani.

"Pokazali smo veliki karakter, ali to nije bilo dovoljno... Izgubili smo previše lopti, promašili previše slobodnih bacanja. Ne znamo da završimo utakmicu. Razočaran sam kao i svi, ali moramo da uradimo nešto u ABA ligi da bismo sljedeće godine ponovo igrali Evroligu. Možemo mnogo da naučimo iz ovog poraza, teško je što nismo u Top 16 fazi".

Mladi centar Nikola Milutinov bio bi jedan od junaka nesuđenog trijumfa. Ovako će pokušati da pomogne ekipi da se kroz ABA ligu ponovo nađe u Evroligi.

"Dosta bolan poraz za nas, ali šta je, tu je. Sada moramo da nastavimo dalje u našim takmičenjima i dogodine opet da igramo Evroligu i da mnogo bolje prođemo, jer sreća ove jeseni nije bila na našoj strani".

Crno-bijeli se u petak sele u Budimpeštu, a odatle putuju u Solnok, gdje ih u nedjelju očekuje utakmica 13. kola ABA lige sa istoimenim mađarskim timom.

(Beta, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC