• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MARKA: "Teodosić zakopao Barsu"

Ugledni španski list istakao trojku reprezentativca Srbije kao odlučujući momenat u prvom evroligaškom porazu Barselone.

   MARKA: "Teodosić zakopao Barsu"  Izvor: MONDO

Moskovski CSKA revanširao se u četvrtak uveče Barseloni za ubedljiv poraz u Moskvi ("minus 21").

Iako je bilo jasno da neće moći da baš tolikom razlikom pobede u Kataloniji (a ko bi i mogao?), Moskovljani su prvi ove sezone "bacili na pleća" tim Ćavija Paskvala u evroligaškoj utakmici.

"Armejci" su sjajno odigrali posljednju četvrtinu, dobili je rezultatom 23:17 i u uzbudljivoj završnici "ovjerili" pobjedu.

Za to se pobrinuo Miloš Teodosić, atraktivnim pogotkom za tri poena 42 sekunde prije kraja.

Ukupno je postigao 13 poena, uz pet skokova. Njegov saigrač Nenad Krstić uhvatio je isti broj lopti pod košem i ubacio dva poena više.

Tiražna "Marka" naslovila je izvještaj sa meča rečima "Teodosić zakopao Barsu", uz dodatak "... ali, Katalonci su ispred CSKA".

Strateg domaćih čestitao je poslije utakmice ruskoj ekipi na pobjedi.

"Meč je protekao kao što smo i očekivali. Počeli smo bez intenziteta i praktično bez odbrane. Uspjeli smo da se vratimo, pojačavajući igru i u odbrani i u napadu. Stekli smo i lijepo vođstvo kroz drugo poluvrijeme - dva do šest poena, ali je duel svije vreme bio 'otvoren', a oni su igrali bolje na kraju. Uspjeli su da pogode nekoliko otvorenih šuteva, a trojke Kristmasa i Teodosića prilično su nas povrijedile. Pokušali smo da pobijedimo i zadovoljimo navijače, ali nismo uspjeli", rekao je Paskval.

Teodosić je poslije meča govorio o ekipi, ne o sebi.

"Iako je bilo jasno da je skoro nemoguće da nadoknadimo 21 poen minusa iz Moskve, stigli smo u Barselonu da igramo i sjajno smo počeli. Još srećnijim čini me reakcija ekipe u posljednjoj četvrtini, kada smo napravili seriju i pobijedili. Ovaj uspjeh daje nam mnogo samopouzdanja za narednu fazu. Vjerujem da, posle mjesec i po takmičenja, možemo da kažemo da igramo kao tim", rekao je on.

Moskovljani su završili prvu fazu na drugoj poziciji Grupe D, sa identičnim odnosom pobjeda i poraza kao Katalonci: 9-1.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC