• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK ZVEZDA: Nedelja raspleta

Trener crveno-bijelih Vlada Vukoičić ocijenio je da bi predstojeće utakmice njegovog tima u Pioniru mogle da budu presudne za nastavak sezone.

  KK ZVEZDA: Nedelja raspleta  Izvor: MONDO

Crvena zvezda Diva, Budućnost, Radnički i Cedevita poslije 12 kola ABA lige imaju skor 7-5. Olimpija i Skoplje po 6-6. Prilična gužva na pozicijama od trećeg do osmog mjesta.

Međutim, izvjesno je da već za deset dana neće biti tako.

Primjera radi, Zvezda i Radnički igraće u subotu u Pioniru, a Olimpija i Budućnost u ponedjeljak. U narednom, 14. kolu, susreće se Cedevita - Budućnost i Olimpija - Radnički, pa u sljedećem Radnički - Cedevita, Budućnost - Igokea...

Prilično je jasno da će do kraja ove godine i dvonedeljne pauze poslije 22. decembra tabela ABA lige biti podijeljena na "gornji i donji dom". Stoga u Crvenoj zvezdi žele da praznike dočekaju sa još tri pobjede na svom kontu.

Poslije dva neuspjeha u posljednjih nedelju dana (Budućnost i Kahasol) tim Vlade Vukoičića po svaku cijenu želi da se u seriji utakmica na svom terenu (Radnički, Split, Zadar) vrati na "pobjednički kolosek".

Stoga će u subotu morati da prvi put u klupskoj istoriji kod kuće pobijedi Kragujevčane u Jadranskoj ligi.

"Očekuje nas vrlo važna serija mečeva pred pauzu. Praktično bi ovo moglo da se nazove nedeljom raspleta i za nas i za druge timove. Praktično će se poslije ove tri utakmice napraviti grupa ekipa koja se izdvaja i koje mogu ozbiljnije da računaju šta ih čeka u nastavku sezone", rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

Računica njegovog tima je jasna:

"Nama je jedina pozitivna opcija - da sva tri meča kod kuće dobijemo i potvrdimo rezultate iz prethodnog dela sezone, da se izdvojimo i dokažemo da smo tim koji do kraja sezone treba da ostane u gornjem dijelu tabele".

Ekipu Miroslava Nikolića cijeni, kao i rad svog kolege. Kragujevčani su poslije lošeg starta ušli u formu i dolaskom plejmejkera Aleksandra Ćapina razigrali ekipu. Prije svih sjajnog Amerikanca Teriko Vajta.

"I njih očekuje takođe težak raspored, pošto su krenuli poslije lošeg starta od 0:3. U međuvremenu su radili i na promjeni, na pojačanjima i faktično su tim koji se formira kroz ligu. Njihova forma raste iz nedelje u nedelju. Protivnik su koji je izvanredno popunjen na svim pozicijama, na svakoj poziciji. Nije fraza ni kurtoazija kad kažem da na svakoj poziciji imaju po dva igrača koji mogu da budu nosioci igre", dodao je on.

Kao najveći kvalitet rivala izdvojio je tradicionalno dobar "pik en rol", dobru ofanzivnu igru, širinu u napadu...

"U odbrani nisu ocijenjeni kao tim koji je izrazito dobar u defanzivi, međutim taj svoj talenat, kvalitet i iskustvo izvanredno koriste u odbrani", podvukao je Vukoičić.

Upitan da li će njegov tim bolje reagovati na poraz nego u srijedu, odgovorio je potvrdno i iznio svoje viđenje utakmice sa Kahasolom.

"Slažem se da je izostala reakcija po pitanju rezultata, ali ona je izostala u prvom dijelu utakmice. Naročito u prvoj četvrtini. Kasnije smo se probudili i krenuli i željom i agresijom i borbenošću... Kahasol je ozbilja ekipa, koja je uspjela da zaustavi Real Madrid i svede ga na šest poena u jednoj četvrtini".

Crveno-bijeli potpisali su i novi sponzorski ugovor sa kladionicom Balkan bet i najavili da će karte za utakmicu Zvezda - Radnički biti prodavane u subotu od 16 časova do početka meča. Najjeftinije, za tribine, koštaće 200 dinara.

Besplatne ulaznice možete osvojiti prateći stranicu Mondo sport na Facebooku i na Twitteru.

PAROVI 13. KOLA ABA LIGE:

u subotu

Split - Zadar 17.00
Crvena zvezda Diva - Radnički 19.00
MZT Skoplje - Krka 20.30
Igokea - Cibona 21.00

u nedjelju

Solnok - Partizan 17.00

u ponedjeljak

Cedevita - Široki 18.30
Olimpija - Budućnost 20.30

TABELA: Igokea 10-2, Partizan mt:s 9-3, Crvena zvezda Diva 7-5, Budućnost 7-5, Radnički 7-5, Cedevita 7-5, Olimpija 6-6, MZT Skoplje 6-6, Cibona 5-7, Krka 5-7, Split 5-7, Široki 4-8, Zadar 4-8, Solnok 2-10.

(M. Š. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC