• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić o odbrani, Nikolić o greškama

Trener Crvene zvezde Diva smatra da je njegov tim pobijedio Radnički sjajnom defanzivom u drugom poluvremenu.

  Vukoičić o odbrani, Nikolić o greškama  Izvor: MONDO

U utakmici koja je odlučivala da li će Crvena zvezda ili Radnički krenuti ka budućem "gornjem domu" tabele ABA lige slavili su beogradski crveno-bijeli (87:73).

Iako su Kragujevčani u prvom poluvremenu postigli 46 poena (27 u prvoj četvrtini) i unijeli nervozu među domaće, tim Vlade Vukoičića zaigrao je u nastavku značajno bolju odbranu i izvojevao strahovito važan trijumf. U tome su im pomogli i gosti, dekoncentrisanom igrom i često neiznuđenim greškama u odlučujućim momentima.

Trener Zvezde otkrio je poslije meča da je znao koliko snažan rival stiže u Pionir.

"Imali smo dva problema sa kojima smo morali da se izborimo - mogućnost Radničkog da napravi više opcija u napadu, a drugi ie psihološki, pošto smo bili svjesni značaja utakmice poslije dva poraza (od Budućnosti i Kahasola). Mnogo smo pričali i tražili od igrača da sami ustanemo. To je najveća pobjeda večeras" , rekao je Vukoičić.

Kao ključni razlog osme prvenstvene pobede svog tima istakao je dobru odbranu.

"Nismo počeli utakmicu najsjajnije, ali smo pred kraj poluvremena uspjeli da uhvatimo konce igre. I u drugoj i u trećoj i u četvrtoj dionici odigrali smo dobro u odbrani... Kad svedete Radnički na, čini mi se, dve trojke u drugom poluvremenu i kada njihov najbolji asistent (Aleksandar) Ćapin ne ostvari nijednu onda možete da sebi dopustite i komfor u napadu. Ostvarili smo pobjedu i što je još značajnije - sa pristojnom razlikom" , dodao je on.

Njegovu ekipu do 22. decembra i odlaska na dvonedeljnu pauzu očekuju još dve utakmice. Sa Splitom i Zadrom pred domaćim navijačima.

Trener gostiju Miroslav Nikolić otkrio je novinarima da je od igrača tražio drugačiji pristup. Ipak, nije pokazao ljutnju.

"Svjestan sam naših grešaka... Bila je lijepa košarka, borbena. Tražio sam ratnički pristup, ali je Zvezda u drugom poluvremenu ušla borbenije, agresivnije i mi se tu nismo snašli, pa smo izbacili neke lopte u aut" , rekao je on, aludiravši na izgubljene lopte Aleksandra Ćapina i Marka Voringtona tri minuta prije kraja.

Njegovom timu do kraja godine predstoji teži raspored od crveno-bijelih. U narednom kolu gostuju Olimpiji, a potom u svom "Jezeru" igraju protiv Cedevite.

Sledeće, 14. kolo, Crvena zvezda dočekaće sa skorom 8-5, a Radnički sa 7-6.

(M.Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC