• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Važni Milanovi savjeti

Kapiten Crvene zvezde Diva pohvalio rad na treninzima pod vođstvom Vlade Vukoičića i uz smjernice Milana Gurovića.

  Rakočević: Važni Milanovi savjeti  Izvor: MONDO

"Igore, Igore, Igore...", već tradicionalno kliču navijači Crvene zvezde poslije pobjeda svojih ljubimaca.

Duel sa Radničkim i trijumf vicešampiona Srbije najbolji su dokaz zašto.

Igor Rakočević, najbolji igrač crveno-bijelih, preuzeo je odgovornost kada je bilo najvažnije (u 34. minutu, pri rezultatu 70:66) i bukvalno povukao svoje saigrače do izuzetno važne pobjede.

Najpre je pogodio za 72:66, potom je uzeo loptu od Danila Mijatovića i asistirao Majku Skotu da zakuca za 74:66. Zatim je organizovao akciju poslije koje je Elton Braun pogodio slobodno bacanje (75:66), pa ubacio šut sa distance (77:66), pa u sljedećem napadu lično realizovao penale (79:68)...

Sjajna partija trostrukog osvajača trofeja "Alfonso Ford" vidljiva je i kroz statistiku. Indeks korisnosti 24 (najviši na utakmici) zaradio je za 28 i po minuta, postigavši 20 poena (4/7 za dva, 2/4 za tri, 6/6 penali), uz šest asistencija i tri izgubljene lopte.

Značajnije od njegovog učinka je to da su crveno-bijeli uspjeli da pobijede poslije dva poraza - od Budućnosti i Kahasola.

Najbolji Zvezdin košarkaš poslije utakmice nije krio olakšanje.

"Jako intenzivna i teška utakmica za nas", počeo je razgovor sa novinarima, a potom se kratko osvrnuo i na prošlonedeljni prekid niza pobjeda poslije 11 utakmica.

"Imali smo mali pad u igri poslije one dobre serije posledicom umora, putovanja... Možda smo se malo i opustili, ali to je sasvim prirodno i normalno poslije toliko uzastopnih pobjeda...".

Duel sa klubom koji mu je ljetos ponudio ugovor počeo je tehničkom greškom. Već u prvom minutu.

"Znali smo koliko je bitna utakmica i dobro je što se 'otvorila' tehničkom i paničnom igrom, da bismo se jako brzo probudili i odbranom napravili veliki preokret u drugoj četvrtini, a pogotovo u trećoj", dodao je on.

Radnički je u prvoj četvrtini ubacio čak 27 poena. Potom su domaći zaigrali dobro u odbrani i u sve tri preostale dionice zadržali rivala na manje od 20 poena. I, što je takođe jako važno - sve češće pogađali.

Furioznom serijom u trećoj četvrtini (20:6) preokrenuli su rezultat i u opisani odlučujući period ušli sa prednošću. U uspješnom napadu na vođstvo gostiju "pljuštale" su trojke Demarkusa Nelsona, Majka Skota i neizbježnog Rakočevića, koji je objasnio da su pogoci posljedica dobrog rada na treninzima.

Posebno je istakao pomoć i savete Milana Gurovića, svog nekadašnjeg saigrača u reprezentaciji, a sada pomoćnog trenera Crvene zvezde.

"Radimo svakodnevno na igri, pažljivo slušamo savjete trenera Vukoičića i Milana Gurovića, pogotovo mi šuteri. Meni je dosta puta pomogao, iako nije toliko stariji od mene", rekao je uz osmijeh.

Crveno-bijeli će do odlaska na dvonedeljnu pauzu odigrati još dve utakmice, obje u svojoj dvorani - protiv Splita (utorak, 20.00 časova) i Zadra (subota, 19.00).

"Radimo, napredujemo u igri i stvarno želimo da napravimo veliku stvar ove sezone. Mnogo se zahvaljujem publici, koja dolazi u sve većem broju, koja nam stvarno pomaže. Mnogo je lakše i da te 'probije' adrenalin i da imaš veću želju kad je publika tu, kad je sve pod tenzijom i nadam se da će nastaviti da pune halu", završio je Rakočević.

Vukoičićeva ekipa ima lijepu priliku da do "zimskog raspusta" poveća broj pobeda (trenutno osam, uz pet poraza) i nasmejana dočeka 2013. godinu.

U tom slučaju dobro će biti raspoloženi i navijači Zvezde, a oni nisu jedini koji kliču Igoru Rakočeviću.

Pristalice Kahe Laboral napravile su nedavno koreografiju posvećenu kapitenu Crvene zvezde, koji je u dresu njihovog kluba (tada Taukeramike) igrao tri godine i osvojio tri Superkupa Španije, Kup kralja i titulu šampiona ACB lige.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC