• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Partizan u Zadru protiv tradicije

Otkako igra regionalnu ligu šampion Srbije samo jednom pobijedio u Zadru!

 ABA: Partizan u Zadru protiv tradicije  Izvor: MONDO

Serija teških gostovanja Partizana mt:s biće nastavljena u srijedu, kada crno-bijeli igraju u tradicionalno neugodnom Zadru.

Poslije eliminacije iz Evrolige, nakon dramatične završnice protiv Bamberga, Partizan je neprijatno iznenadio, izgubivši od Solnoka u Mađarskoj (68:70).

Pred crno-bijelima je još teže gostovanje. U Zadru su naoštreni da se revanširaju Partizanu za poraz u 1. kolu ovosezonske ABA lige i žele da iskoriste loš trenutak u kojem se crno-bijeli nalaze.

U prilog optimističkim očekivanjima u Hrvatskoj ide i statistika. Partizan je, otkako igra regionalnu ligu, samo jednom pobijedio u Zadru! Bilo je to u sezoni 2005/06. kada su crno-bijeli dobili 111:100 i to poslije produžetaka!

Svi rezultati u Zadru:

2004/05: Zadar - Partizan 81:72
2005/06: Zadar - Partizan 110:111 (jedina pobjeda, poslije produžetaka)
2006/07: Zadar - Partizan 92:86
2007/08: Zadar - Partizan 70:54
2008/09: Zadar - Partizan 74:65
2009/10: Zadar - Partizan 77:66
2010/11: Zadar - Partizan 91:88

Na polovini ove sezone, Partizan je ostvario skor od devet pobjeda i četiri poraza, dok Zadar ima pet pobjeda i osam poraza.

Duško Vujošević neće predvoditi ekipu sa klupe, jer je dobio suspenziju od dva meča zbog napada na sudije poslije utakmice sa Solnokom, kako su obrazložili čelnici ABA lige. Zanimljivo, Vujošević je baš tokom meča protiv Zadra u "Pioniru" u 1. kolu dobio isključenje, što je prodrmalo ekipu, pa je Partizan dobio taj meč. U naredna tri kola ulogu prvog trenera Partizana imao je Velimir Gašić.

Trener Zadra Ante Nazor kaže da njegov tim respektuje Partizan, ali i da su crno-bijeli pokazali da nisu nepobjedivi.

"Riječ je o izuzetno jakoj ekipi, ne toliko zbog taktičke uravnoteženosti, već zbog evroligaškog ranga takmičenja u kojem se dokazala. Ali, sa druge strane, dokazala je i da nije nepobjediva. Partizan ima već četiri poraza, a u pojedinim utakmicama djelovao je potpuno neprepoznatljivo. Zato treba iskoristiti svaku šansu koja nam se pruži i da anuliramo svoje 'crne rupe'... Moramo dobro da se pripremimo u smislu saradnje, tečnosti napada i sigurnosti. Potrebno je imati onu dozu sigurnosti koju smo imali i u prvoj utakmici u Beogradu, pa se uz pomoć publike možemo nadati pobjedi", rekao je trener Zadra.

Inače, do sada su Zadar i Partizan odigrali ukupno 102 utakmice (računajući i ligu bivše Jugoslavije). Beograđani su slavili u 62, dok je Zadru isto pošlo za rukom u 41 susretu. Jedna utakmica završena je neriješeno. Ukupna koš razlika takođe je na strani Partizana i ona iznosi 8312-8088.

Meč Zadar - Partizan, u 14. kolu ABA lige biće odigran u srijedu, od 20 časova.

TABELA: Igokea 11-2, Partizan mt:s 9-4, Crvena zvezda Diva 8-5, Cedevita 8-5, Budućnost 7-6, Radnički 7-6, Olimpija 7-6, MZT Skoplje 7-6, Cibona 5-8, Krka 5-8, Split 5-8, Zadar 5-8, Široki 4-9, Solnok 3-10.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC