• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Crno-bijela tragedija

Nevjerovatna završnica! Zadar imao pobjedu u rukama, zatim Partizan, ali je domaćin slavio "ali-up" košem Romea Trevisa uz zvuk sirene - 80:78.

 ABA: Crno-bijela tragedija  Izvor: MONDO

Tri gostovanja, tri drame i tri poraza Partizana mt:s! I sve to za samo sedam dana.

Crno-bijeli su u tom periodu ostali bez Top 16 faze Evrolige, a zatim vezanim porazima u ABA ligi pokvarili skor na 9-5.

Ekipa suspendovanog trenera Duška Vujoševića sada se nalazi prilično daleko od prvog mjesta, koje jedino garantuje plasman u Evroligu 2013/14.

Kakvo je stanje u vrhu tabele?

Igokea protiv Širokog u četvrtak ima "zicer" za 12-2, Crvena zvezda (9-5) pretekla je Partizan na osnovu bolje koš-razlike, a isto može da uradi i Cedevita, ako kod kuće savlada Budućnost.

Utakmica u dvorani Krešimir Ćosić obilovala je izgubljenim loptama na obje strane (18:20), a Partizan je "najskuplju" grešku napravio 14 sekundi prije kraja, pri vođstvu od 75:74.

Davis Bertans se okliznuo i izgubio loptu čim je primio Gordićev pas iz auta, potpuno zbunjeni Ramljak uposlio je Antu Delaša, koji je pogodio sa osam metara iskosa, uz pomoć table! "Kecmanovski", za 77:75 u korist domaćeg tima.

Do kraja su ostale četiri sekunde i učinilo se da će se Bertans iz tragičara pretvoriti u junaka, kada je uzvratio trojkom preko ruku Krasića - 77:78 pokazivao je semafor u velelepnoj dvorani, na samo 0,8 sekundi prije kraja.

I onda, šok.

Trener Zadra Ante Nazor na minutu odmora je nacrtao akciju, kojom je uspio da prevari odbranu crno-bijelih. Delaš je izveo aut sa lijeve strane terena, lob pasom pronašao Romea Trevisa na drugoj strani, a ovaj u vazduhu prihvatio loptu i sproveo je u koš!

Dru Gordon "zaglavio" se u blokadi jednog igrača Zadra, stigao samo da faulira iskusnijeg zemljaka, koji je dodatnim slobodnim bacanjem postavio konačan rezultat - 80:78 (20:18, 17:21, 19:20, 24:19).

Najefikasniji kod pobjednika bili su Krasić sa 14, Delaš sa 12, odnosno Trevis i Vrbanc sa po 10 poena. Amerikanac je uz to nanizao sedam skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte.

Crno-bijele je predvodio Vladimir Lučić sa 15 poena i 10 skokova, Bogdanović, Gagić i Bertans dodali su po 11, a Gordon 10 poena.

Srpskom šampionu u subotu predstoji još jedno gostovanje za kraj takmičarske 2012. godine. Ide u Novo Mesto, gdje jednostavno "mora" da pobijedi Krku, kao ekipu iz donjeg dijela tabele.

Biće to druga utakmica na kojoj će ekipu voditi pomoćni trener Velimir Gašić, ali vjerovatno ne i posljednja, pošto će Vujoševiću iduće nedjelje biti određena definitivna kazna zbog fizičkog nasrtaja na sudiju Alfreda Jovovića u Solnoku.

Iznenađenje u Zadru bilo je prisustvo Marka Čakarevića (umjesto Lučića) u startnoj postavi Partizana.

Zanimljivo je da se među 12 aktivnih igrača nalazio i golobradi Slovak Mihal Čekovski, koji nije ulazio u igru, a da je Danilo Anđušić drugi uzastopni meč posmatrao u civilu.

Opisani finiš bio je u duhu ostatka utakmice, koja je protekla u neizvjesnosti i dinamičnoj, mada ne i kvalitetnoj igri.

U prvom poluvremenu su se ekipe konstantno smjenjivale u vođstvu, dok je u drugom Partizan 95 odsto vremena bio u prednosti, ali nije znao da na vrijeme "prelomi" meč.

Serijom od 7:0 od 35. do 37. minuta, crno-bijeli su poveli sa 68:63 (trojka Bogdanovića), Bertans je u 38. minutu održao vođstvo novom trojkom (73:68), međutim, tri od četiri sljedeća napada nisu urodila plodom i Zadrani su taj poklon objeručke prihvatili .

Lučić je promašio trojku, Bogdanović napravio korake, a zatim Lučić grešku u vođenju 34 sekunde prije kraja, kod 75:74, mada bi tu sudije vjerovatno svirale faul Trevisa da se utakmica igrala u Pioniru.

Karakter mladih igrača, ali i trenera i klupskog rukovodstva, u narednom periodu će biti na velikom ispitu...

REZULTATI 14. KOLA:

Solnok - Krka 72:69
Zadar - Partizan 80:78

odigrano u utorak:

Crvena zvezda Diva - Split 94:67

u četvrtak:

Cedevita - Budućnost 18.00
Igokea - Široki 20.00
Olimpija - Radnički 20.00
MZT Skoplje - Cibona 20.30

TABELA: Igokea 11-2, Crvena zvezda 9-5, Partizan 9-5, Cedevita 8-5, Budućnost 7-6, Radnički 7-6, Olimpija 7-6, MZT Skoplje 7-6, Zadar 6-8, Cibona 5-8, Krka 5-9, Split 5-9, Široki 4-9, Solnok 4-10.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Delije

Partizan gubitnik nije stvoren ni zasta

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC