• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zadrani u euforiji: Ni F4 nije daleko!

Junak pobjede Zadra nad Partizanom Romeo Trevis uvjeren da hrvatski tim može i do završnice ABA lige.

 Zadrani u euforiji: Ni F4 nije daleko!  Izvor: MONDO

Regionalna košarkaška liga podarila je nekoliko infraktnih završnica mečeva u svojoj istoriji. Iz sjećanja će teško izblijediti trojka Dušana Kecmana, kojom je Partizan u finalu u Zagrebu pobijedio Cibonu.

A ono što se desilo u srijedu uveče u dvorani "Krešimir Ćosić" u utakmici Zadar - Partizan ući će u anale kao jedna od najnevjerovatnijih završnica, koju ne bi smislio ni poslovično "ludi" Kventin Tarantino!

Najprije je Zadar postigao trojku o tablu, potom je Davis Bertans uzvratio trojkom u posljednjoj sekundi, da bi Zadrani, na 0,8 sekundi prije kraja, izigrali odbranu crno-bijelih i postigli pobjedonosni koš "ali-upom"!

"Ovo se dešava jednom u 50 godina, ovo je čudo!", izjavio je Ante Delaš, igrač Zadra koji je asistirao Romeu Trevisu za odlučujući koš.

Trevisu je preko twittera čestitao i njegov drugar Lebron Džejms.

"Šut me nije išao, ali je trener vjerovao u mene. Navijači su nas vraćali u igru, hvala im na svemu. Nadam se njihovoj podršci i dalje, jer prije mjesec dana niko na nas ne bi uložio ni centa, a sada možemo da se uključimo i u borbu za Fajnal-for", izjavio je Trevis.

Kada je Davis Bertans pogodio trojku za vođstvo Partizana, malo ko je u dvorani "Krešimir Ćosić" mogao da pretpostavi da će crno-bijeli izgubiti. Ni igrači Zadra nisu vjerovali u to.

Ali, trener Ante Nazor je pozvao tajm-aut, nacrtao posljednju akciju, koja je rezultirala košem.

"Primili smo trojku sa devet metara, bili smo pokopani. Srećom, trener je osmislio tu posljednju akciju, mi smo je dobro odradili i zasluženo slavili", izjavio je Delaš.

Iskusni Bariša Krasić nije mogao da dođe sebi od šokantne završnice.

"Ovo nije bilo za one sa zdravstvenim problemima! Kad smo primili trojku i otišli na tajm-aut niko nije vjerovao u pobjedu, bili smo u šoku. Ali, trener i ostali saigrači su nam pružili podršku. U svojoj karijeri, a duga je 17 godina, ovako nešto niti sam vidio, niti gledao na TV-u. Ovo je bilo uzbudljivije od onog finala kada je Partizan dobio Cibonu", rekao je Krasić.

Zadrani ove sezone muku muče sa finansijama. Gomilaju se dugovanja igračima i članovima stručnog štaba, ali sve su "naplatili" na parketu.

Dobili su, između ostalih, Crvenu zvezdu, Cedevitu u gostima, Igokeu i Partizan.

Sada čak razmišljaju i o Fajnal-foru...

(MONDO - foto: KK Zadar)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC